A műtét

2001.11.11. 12:59
A nemiszerv-átalakító műtétek a két nem szaporítószervei közötti rejtett hasonlóságokat használják ki. (Ne feledjük, hogy a magzati élet kezdetén mindannyian "lányok" vagyunk, a férfi nemi szerv a magzati fejlődés során alakul ki!) A műtét lényege, hogy a meglévő nemi szervet alapanyagul használva, az ellenkező nemre jellemző nemi szervet hoznak létre.
Férfiaknál eltávolítják a heréket, de megőrzik a herezacskót, ebből képzik ki a kis- és nagyajkakat. A pénisz belsejének nagy részét eltávolítják, a bőrét kifordítják, ez lesz a hüvely. A csiklót a pénisz makkjából alakítják ki; ez a művelet különös körültekintést igényel, mert ha megsérülnek az idegek, elvész az orgazmuskészség. Szerencsés esetben a műtét után az alany terméketlen, de orgazmusképes nőként élheti életét.

Nőknél a test már részéről, általában a karról vagy a combról vett bőrdarabból hengert formálnak, létrehozzák a péniszt, amely belsejébe speciális protézist ültetnek be. A nagyajkakból herezacskót alakítanak ki, ebbe szintén protézis kerül a heréket pótolandó, de természetesen a here nem funkcionál. Az így kialakított pénisz - ha szerencsés esetben működőképes is - nem túl élethű, ezért sokan inkább azt a megoldást választják, hogy a hormonkezeléstől megnagyobbodott csiklót műtéttel "kiszabadítják", amely így egy kisméretű péniszre hasonlít, de behatolásra általában nem alkalmas.