Közös virrasztást terveznek Kaszás Attila emlékére

2007.03.24. 17:38
A Nemzeti Színház előcsarnokában már szombattól emlékhelyet alakítottak ki, hogy a közönség leróhassa kegyeletét a színész emléke előtt.

A virrasztásra péntek este 8 órától szombat reggel 6-ig bárki eljöhet, aki "egy gyertyával vagy egy szál virággal le akarja róni kegyeletét és a színészekkel együtt közösen akar emlékezni Kaszás Attilára, mondta el a szombati sajtótájékoztatón Jordán Tamás. A Nemzeti Színház főigazgatója hozzátette, a nagy színházteremben Kaszás Attila "vélhetően halhatatlanná váló alakításait" vetítik majd.

"Nagyon meghitt, bensőséges, Kaszás Attilához méltó megemlékezést szeretnénk" - hangsúlyozta Jordán Tamás. A főigazgató nem hivatalos közlése szerint Kaszás Attilát a Vígszínház és a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. A temetés ideje és helye még nem ismert, ugyanis Kaszás Attila Szlovákiában született.

Szólt arról is, hogy bár "kegyetlennek, cinikusnak tűnhet", de már akkor döntöttek a helyettesítésről abban az öt darabban, amelyben a színész játszott, amikor "Attila még köztük volt". "A színház legkegyetlenebb törvénye, hogy játszani kell" - mondta Jordán Tamás.

Ismertetése szerint ezen darabok egyike a Holdbeli csónakos, amelyet vasárnap játszanak a Nemzeti Színházban. Bár a "beugró" színészt kiválasztották, a vasárnapi előadáson még nem szerepel. Kaszás Attila helyét ugyanis fényeffektusokkal helyettesítik, így emlékezve a színészre. Az előadás bevételét a színház Kaszás Attila családja megsegítésére ajánlja fel.

Jordán Tamás tájékoztatása szerint kedden a Tizenkét dühös ember című darabban már a "beugró" színész lép a színpadra. Kaszás Attila színművész hétfőn a Nemzeti Színházban, előadás előtt lett rosszul, a kórházban agyvérzést állapítottak meg és pénteken este hunyt el, 47 éves korában.

Április 10-én lesz a díszbemutatója Kaszás Attila utolsó filmjének, az 56 csepp vér című musicalnek - közölték a produkció munkatársai az MTI-vel. Az 56-os forradalomba ágyazott Rómeó és Júlia történetben Kaszás Attila Lőrinc barátot alakította.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport