Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Eszem a kefét

2006.01.14. 19:03

Azt írja a drága Váncsa István az És legutóbbi számának első oldalán:

„Fél óra múlva látunk egy fotót az interneten, és ki van rajta? Nem más, mint a kefeboltos asszony. Alá is írták, hogy »Horváth Éva a lap piszkozatával a kefeboltban«, ezúton üzenjük az Indexnek, hogy az újságnak nem piszkozata van, hanem levonata, a többi stimmel.”

Hát, a fene egye, igaza van, ezektől a műveletlenség-tájékozatlanság indikátoroktól eszem én a kefét. A minap például leevangélikusoztuk a karizmatikus újprotestáns evangéliumi keresztény egyházakat. És képesek vagyunk összekeverni a koncentrátumot (sűrítmény) a koncentrációval (töménység), a szilikont (műanyag) a szilíciummal (elem), az alkalmasintot az alkalomadtánnal, az egyházfit a lelkésszel, a túrost a túróssal, a kanosszát a kálváriával, a sziszifuszit a heroikussal, az irombát az otrombával, a cáfolt a tagaddal, egyáltalán, bármit bármivel a végtelenségig. Sőt kontaminálunk is: nehéz fába vágjuk a fejszét, lándzsát törünk valaki felett, bottal ütjük a hűlt helyét, csehül áll a szénánk, otthagyjuk a fogunk fehérét, kudarcot mondunk, szőrmentében üljük meg a lovat, tiszta vizet öntünk a nyílt kártyák közé, elröpül fölöttünk az idő vasfoga. Hiába no, mi igyekszünk kiküszöbölni a csorbát, de az ellenség keze folyton beteszi a lábát.

Ezzel együtt is, boldog vagyok, hogy kedvenc publicistám olvas minket. Hálából és cserébe én is üzennék az Ésnek (és külön Megyesi Gusztávnak, aki megtisztelt azzal, hogy megemlítette a Korrektorblogot), hogy az az izé, ami a kátyúkon zökkenő autók kerekéről leesik, az nem a felni (die Felge, ~, ~n; kerékkoszorú), hanem a dísztárcsa. A többi stimmel [már csak azért is – szúrom be utóbb, így jár, aki előbb ír, aztán olvas –, mert közben továbblapoztam: M. G. a második oldalon helyreigazít].

[Ortográf Cirkusz – Tartalom]

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?