Megszűnik a Sztárral szemben

2009.10.27. 00:43 Módosítva: 2009.10.27. 11:46
A Tv2 átlagos közönségaránya alatt teljesített, ráadásul nem csak a Csillag születikkel, de filmek ismétlései ellen is elbukott. Információink szerint adásonként 20 millióba került, így nem érte meg továbbra is műsoron tartani. Azért a már leforgatott két adást még leadják.

Mindössze öt adás után leveszi a műsorról a Sztárral szembent a Tv2, vagyis a jövő héten sugározzák az utolsó, már felvett adást a celebvetélkedőből. Ezen a héten pénteken még Bárdosi Sándor birkózó küzd meg egy játékossal, míg az utolsó adásban Gesztesi Károly vetélkedik zsákban futáshoz hasonló számokban.

A Sztárral szemben a Tv2 tulajdonosának, a ProSiebenSat1-csoportnak a licencműsora, Németországban nagy sikerrel ment Schlag den Raab címmel, Angliában Beat the Star címmel futott, de létezett belőle svéd, horvát és francia mutáció is. Németországban már 2006 szeptembere óta megy nagy sikerrel, az egyre halmozódó nyeremények miatt volt már olyan játékos, aki végül 3 millió eurót kapott.

Magyarországon viszont már az első adás csúnyán megbukott: a reklámozóknak fontos 18-49 év közötti korosztály szombat este éppen tévéző részének is mindössze 15,5 százaléka kapcsolt a műsorra, miközben a Csillag születik első adásának közönségaránya 41,3 százalék volt. A teljes lakosság körében a Tv2 műsora mindössze 680 ezer nézőt vonzott, miközben az RTL Klubot ugyanekkor 1 millió 855 ezren nézték.

A második adástól péntekre menekített a Tv2 a Sztárral szemben, de itt sem hozta meg a kellő eredményt: a közönségarány a kereskedelmi célcsoportban 14,4 százalékra csökkent, ami jóval a Tv2 átlagos közönségaránya alatt van. Október 23-án pedig a Sztárral szemben Schobert Norbival és Rubint Rékával már csak 14,2 százalékos közönségarányt ért el, pedig az RTL csak a Harry Potter és Titkok kamrája ismétlését küldte vele szemben. A film azonban így is 31 százalékos közönségarányt küzdött ki magának.

A Tv2 új őszi műsorai közül ez a második, ami megbukott: levették a műsorról Vágó István vetélkedőjét, a Párbajt is.