Hortenzia, Gergő
8 °C
17 °C
Index - In English In English Eng

A stúdióban aludtak a Class FM-nél

2009.11.19. 08:23
Egy 1930-as sláger után a Tankcsapda Mennyország Touristjával indult az új rádió a Danubius frekvenciáján. Az Üllői úti irodában még festékszag van, a munkatársak egy része a stúdiókban aludt, hogy nehogy technikai problémák legyenek az első éjszaka.

Szerda éjfél után szignállal, majd egy 1930-as slágerrel jelentkezett a Class FM.

Az új csatornának otthont adó Üllői úti épület földszinti folyosóját még belengi a festékszag és egy létra is a fal mellett árválkodik: a stúdiók már készen vannak, de szerdára az irodák többségét még nem fejezték be. A stúdió környékén nyoma sincs a várható sürgés-forgásnak, amit Pakots Zsolt az Advenio Zrt. vezérigazgatója azzal indokol, hogy „a lehető legprofibb csapattal” dolgoznak és tökéletesen felkészültek az indulásra.

Hozzáteszi, hogy el is fáradtak közben, hiszen rendkívül rövid idő állt a rendelkezésükre. Mint mondja, ő például az irodája kanapéján alszik az éjjel. A vezérigazgató éjszaka nem lesz egyedül a stúdióban, mert a technika ördögétől tartva az indulás utáni első estét többen is bent töltik. Csütörtök estétől viszont a számítógépekre bízzák az éjszakai műszakot.

A nagyjából ötvenfős stábból csak alig több mint tucatnyian voltak ott az induláskor. A kezdést várva a stúdió előtt beszélgetők között ott áll Csiszár Jenő is, aki egyelőre tanácsadóként dolgozik a csatornánál. Pakots Zsolt az MTI-nek arra a kérdésére, hogy a Csiszár a mikrofon mögé is be fog-e ülni annyit mond, hogy ez egyelőre maradjon titok. Azt viszont nem tartja valószínűnek, hogy elindítanák az Apukám világa című műsort.

Csiszár a Class FM stúdióban
Csiszár a Class FM stúdióban

Mint ahogy az sem tudható, hogy kik lesznek majd a Class FM reggeli műsorának állandó műsorvezetői. A vezérigazgató sejtelmesen annyit mond, hogy nem akarják lelőni a várható meglepetéseket, szépen lassan akarják megszerettetni magukat a hallgatókkal. Annyit azért elárul, hogy a reggel a hat órától tízig tartó reggeli műsort egyelőre Szani Roland és Argyelán Krisztina vezeti, akik eddig annál a Danubiusnál dolgoztak, amelynek frekvenciáján a Class FM sugározni fog.

Mintha szilveszter lenne

Az indulás előtt húsz perccel a Class FM szerkesztőségének egyik szobájából egy női hang szűrődik ki, aki híreket olvas fel, miközben az előtérben folyamatosan szól egy készülék, amelyen a megszűnő csatorna műsorvezetői búcsúznak hallgatóiktól. Tíz perccel éjfél előtt többen is köré gyűlnek és hallgatják annak a rádiónak az utolsó adásperceit, amelynek frekvenciáját elnyerték.

"Mintha szilveszter lenne, úgy várjuk az éjfélt”- jegyzi meg valaki öt perccel az indulás előtt. Ekkor már érezhető némi feszültség, a stúdióból például kiparancsolják azokat, akiknek nincs ott dolguk, köztük az indulás perceit rögzítő forgatócsoportot is.

Pakots Zsolt és Csiszár Jenő ekkor már a kinti rádiókészülék mellett állnak, és az órájukat nézik. Az adásnak éjfél után tíz másodperccel kellene indulnia, de egy keveset csúsznak. Végül mégis felhangzik a szignál, amit Szedő Miklós 1930-as slágere, a „Halló, halló itt rádió” követett. Amikor pedig elindul a Tankcsapda „Mennyország tourist” című száma már mindenki tapsol, nevet és ölelgeti egymást. A szilveszteri megjegyzésnek megfelelően a jelenlévők jelképesen koccintanak is, de az indulást „Kint vagyunk az éterben” kijelentéssel nyugtázó vezérigazgató szerint az igazi ünneplésre később kerül majd sor.