Nem sikerült elnököt jelölni az MTV élére

2010.01.29. 11:22 Módosítva: 2010.01.29. 18:46
Az MTV-t felügyelő kuratórium elnökségnek pénteken nem sikerült elnököt jelölni a cég élére kuratóriumi források szerint.

Kilencen szavaztak az MTV elnöki hivatalát korábban igazgató Rományi Bélára, de ez sem volt elegendő ahhoz, hogy megkapja a szükséges kétharmados többséget, ehhez tíz szavazatra lett volna szükség a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának ülésén.  

Havasi János , az MTV határon túli szerkesztőségének vezetője öt, Jutasi Zoltán közgazdász, a KÉSZ Holding volt vezérigazgatója pedig egy szavazatot kapott.

A kuratórium elnöksége ezután arról döntött, hogy kiírja az új pályázatot, amelynek részleteit a következő ülésen tárgyalják meg.

Legutóbb szeptember 4-én zárult eredménytelenül a procedúra. Akkor a szükségesnél héttel kevesebb szavazatot kapott elnökké választásához Székely Ferenc producer, az MTV egykori alelnöke.

Az előző elnök mandátumának 2008 márciusi lejárta óta az ügyvezetés rekordja mellett még egy csúcsot felállított az MTV: soha nem kellett ennyi pályázatot kiírni a posztra.

A történtekre reagálva Balogh László, a közmédiumot felügyelő kuratórium KDNP által delegált elnökhelyettese az mondta az MTI-nek, hogy "ismét nem konszenzussal próbáltak" elnököt jelölni az MTV élére. Három jelölt került a harmadik fordulóba, de egyikük sem kapta meg szükséges tíz szavazatot - közölte.

Mint mondta, a sikertelen választás után határozatot hoztak, hogy új pályázatot írnak ki, amelynek részleteit február 10-én tárgyalják meg. Megjegyezte: ő nem örülne annak, hogy a választási kampány kellős közepén kellene elnököt választani.