Tévésorozat készül Barack Obamáról

2010.04.30. 13:35
Az Egyesült Államok első afro-amerikai elnöke még meg sem melegedhetett a Fehér Házban, máris tévésorozatot készítenek róla, pontosabban elnökjelölti kampányáról. Az amerikai elnökök közül John F. Kennedy és Nixon a két nagy kedvenc Holywoodban, a dolog furcsasága viszont az, hogy az Obama-sorozatot britek készítik.

Az ITV Studios nevű brit produkciós cég lát fantáziát a történetben, és az Open TV and Film nevű céggel közösen hatrészes minisorozatot készítenek Barack Obama amerikai elnök kampánykörútjáról. A sorozat alapjául szolgáló könyvet a Newsweek egyik újságírója, Richard Woolfe írta, a címe Renegade: The Making of a President (Renegát: egy elnök születése).

Rendkívül alapos munkáról van szó, hiszen Woolfe korlátlan hozzáférést kapott Obamához, ott lehetett mellette akkor is, amikor a többi sajtómunkást már rég elzavarták. A könyv jogait ismeretlen összegért vásárolta meg az Open TV tulajdonosa, egy bizonyos Simon Shaps, aki az imdb.com-on található adatlapja szerint igazán értékeset eddig még nem alkotott.

A tervek szerint egy-másfél éven belül képernyőre kerülne a történet, ami a szokásos átfutási időket, illetve azt figyelembe véve, hogy a forgatókönyvnek még nyoma sincs, és a stáb sem állt össze, szélvészgyors tempót jelent. Shaps szerint Woolfe könyvében Obama nem tipikus hősszerepben jelenik meg, hanem árnyalt, többdimenziós figuraként, akiről érdemes sorozatot forgatni.

Egyébként nem ez az egyetlen Obama-project, ami az előkészítés fázisában van: Tyler Perry már 2008-ban bejelentette, hogy szeretné vászonra vinni Obama és felesége, Michelle történetét egy romantikus-szerelmes filmben, amiben az elnöki párt Denzel Washington és Angela Bassett alakítaná, de erről a tervről ennél többet nem lehet tudni.