Filmet készítenek Obama gyermekkoráról

2010.05.13. 09:24
Az amerikai elnök gyermekkoráról forgat filmet egy indonéz rendező. A Child of Menteng, azaz Menteng gyermeke című film Jakartának abban a kerületében játszódik, ahol Barack Obama 1967 és 1971 között gyermekkorát töltötte.

A film bemutatóját Obama jövő hónapban esedékes indonéziai útjához igazítják. Tudósítók szerint az alkotás már a megjelenése előtt indulatokat kavart, a helyi média ugyanis azt sugallja, hogy a filmben Obama a Koránból mond idézeteket.

A film Damien Dematra indonéz író azonos című könyve alapján készült, a szerző szerint a történet valós eseményen alapul. Dematra reményei szerint az indonéz fiatalokra "ösztönző hatással lesz Obama".
Little Barry-t, azaz a gyermek Obamát a 12 éves Hasan Farouk Ali játssza, aki amerikai születésű, jelenleg Indonéziában él és az amerikai elnök nagy rajongója - olvasható a BBC hírportálján.

A filmet az ország egyik legjelentősebb filmstúdiója, a Multivision forgalmazza majd. A stúdió közölte, igény esetén készen áll az alkotás nemzetközi forgalmazására.