A Megasztár minden korosztályban tarolt

2010.05.03. 13:52
A Megasztár első adását 1 millió 344 ezren nézték, a reklámblokk után ráadásul vissza is tértek a tévézők a Tv2-höz.

Jól fogadták a nézők a Megasztár első adását, a tehetségkutató előválogatása 43 százalékos közönségarányt ért el a reklámozóknak fontos 18-49 év közötti lakosság körében, míg a vele szemben futó Csúcsformában 2 mindössze 22,9 százalékos közönségarányt tudott elérni, pedig az RTL Klub nem bízta a véletlenre: a megbízhatóan teljesítő Jackie Chant küldte a Tv2 premierje ellen.

A Tv2 ráadásul a Megasztár utáni órákban is vezetni tudott: a Kismenők 27,2 százalékos közönségarányt ért el a korcsoportban, míg az RTL-en futó Ki nevel a végén? Jack Nicholson ellenére is csak 26 százalékot hozott. A grafikonon jól látszik, hogy a Megasztár végén a nézők az RTL Klubra menekültek a reklámblokk elől, de később visszaszivárogtak a Tv2 vígjátékára.

A teljes lakosság körében is győzött a Megasztár, az első adásnak 1 millió 344 ezer nézője volt az AGB Nielsen statisztikai adatai alapján, miközben a Csúcsformában 2-re 773 ezren voltak kíváncsiak.

A Tv2-nek nagyon jól ment a hétvége, vasárnap a Vasember premierjével sikerült lenyomnia az RTL Klubot. A most mozikba került második rész miatt népszerű képregényfilmet a 18-49 év közöttiek 45,6 százaléka nézte, míg a vele versenybe küldött Starsky és Hutchot csak 20,8 százalék választotta. A teljes lakosság körében is szinte ugyanekkora volt a különbség, a Tv2 filmjét 1 millió 562 ezren látták, míg az RTL Klubét 923 ezren.

A Tv2 hétköznapjai már nem sikerültek ennyire jól, a csatorna valamicskét lefaragott a hátrányából, de a reklámozóknak kedves korcsoportban, főműsoridőben átlagosan még mindig öt százalékponttal vezet az RTL Klub.