Csalással gyanúsítják Koltai médiaiskoláját

2010.09.16. 09:09 Módosítva: 2010.09.16. 09:10
Csalás gyanúja miatt folytat nyomozást a gyöngyösi rendőrkapitányság az Első Magyar Médiaakadémiával kapcsolatban, aminek a cégbírósági papírok szerint Koltai Róbert színész az ügyvezetője. Az iskola ellen már tavaly is feljelentést tettek az átvert diákok, de a cégtulajdonosok eltűntek.

A sértettek állítása szerint a szerződésben foglalt három tanfolyam közül csak kettőt tartott meg az akadémia, miután a tanulók befizették az 1,4 millió forintos tandíjat egy gazdasági társaságnak, tudta meg a Magyar Nemzet a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Soltész Bálinttól. A feljelentők a hatóságnak jelezték, hogy nem tudják a céget utolérni. A Magyar Nemzet úgy tudja, a Koltai-féle Médiaakadémia ügyében a dabasi rendőrség is nyomoz.

Koltai Róbert azt nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hogy nem ért a hivatalos papírokhoz, ő mindig is a médiaiskola művészeti vezetője volt. Ugyanakkor a cégbírósági papírokban ügyvezetőként volt megjelölve. Szerinte „a médiaiskola korrektül működött, a hazugságok akkor kezdődtek, amikor vidéki helyszíneken is toborozni kezdett az akadémia, és a szervezők valótlan információkkal szédítették a szülőket”.

Koltai állítólag már egy éve beadta a lemondásáról szóló iratokat a cégbíróságra, de mivel a Médiaakadémia ügyében az APEH is vizsgálatot indított, még nem kapta meg a hivataltól a válaszlevelet. A színész elismerte: nem tudja, hova tűntek a médiaiskola cégtulajdonosai.

Nem ez az első balhé az Első Magyar Médiaakadémia körül: tavaly az akadémián tanító Damu Roland színész lépett ki az óraadók közül, mivel szerinte az iskola "egy nagy lehúzás", az 1,4 millió forintos tandíjért cserébe a diákok csak ígéreteket kapnak, használható tudást nem.