Egyelőre nem költözik az Oscar

2010.10.15. 12:08 Módosítva: 2010.10.15. 12:08
Egyre több fontos tévés esemény és díjátadó kerül képernyőre az év első két hónapjában, így az amerikai tévéakadémia azt fontolgatja, elköltözteti az Oscar-gálát. 2012-ig biztosan nem lesz változás, utána vélhetően igen.

Korábban már írtunk arról, hogy a tévéakadémia már a 2012-es gálát is hamarabb tartaná, mivel az NFL, az amerikai profi futballiga két fordulóval meghosszabbította az ősszel induló alapszakaszt, és ennek következtében február utolsó vasárnapján, amikor az Oscar-díjakat hagyományosan kiosztják, főcsoportdöntőkre kerülhet sor az USA-ban.

Ezeknek a nézettségével semmilyen műsor nem tud vetélkedni, a tévéakadémia terve logikusnak látszott. Az Oscar nem később, hanem hamarabb került volna képernyőre, valamikor januárban, megelőzve több filmes és tévés díjkiosztót (az Aranyglóbuszt, a színész szakszervezet díjkiosztóját, vagy a tévé- és filmkritikusok díjának átadóját), azt remélve, hogy így a nézők érdeklődését jobban felkeltik.

000 Was2934564

A most született döntés szerint a költözésre leghamarabb 2013-ban kerülhet csak sor, mert az akadémia vezetősége szerint nincs elég idő arra, hogy az időpontváltozást megfelelően előkészítsék, elvégezzék a szükséges felméréseket és tárgyaljanak a network televíziók vezetőségével.