BBC-sorozat készül a világ történelméről

2010.11.23. 14:40 Módosítva: 2010.11.23. 14:42
A BBC és a Discovery Channel új ismeretterjesztő sorozaton kezdett el dolgozni, amelyben feldolgozzák a jégkorszaktól kezdve a világ történelmét.

A Bolygónk, a Föld (Planet Earth) és a tavaly elkészült, Magyarországon még nem vetített Life című népszerű ismeretterjesztő sorozatok után újabb széria elkészítését jelentette be hétfőn a BBC és a Discovery Channel, ami a múlt héten 2014-ig meghosszabbította együttműködési megállapodását.

Jelenet a Planet Earthből
Jelenet a Planet Earthből

A History of the World (A világ történelme) az emberiség húszezer évén vezet majd végig, nyolc epizódból áll majd, egy rész pedig durván 2500 évet ölel majd fel. Előző sorozataikban a természetes élőhelyek bemutatásához korszerű kamerákat használtak, de ebben az esetben inkább a rekonstukciókra és a számítógépes grafikákra támaszkodnak majd - írja a The New York Times Arts Beat nevű blogja.

A csatornák sajtóközleményükben úgy fogalmaztak, hogy a sorozat „az emberi civilizáció végleges definíciója“ lehet. „Még senki sem térképezte fel az emberi történelem húszezer évét ehhez foghatóan" – mondta Clark Bunting, a Discovery Channel elnöke.

A filmsorozat az utolsó jégkorszak végétől kezdődik, és a modern korban fejeződik be, mindegyik történet valódi emberekről szól, elmeséli a civilizációt, amelyben éltek, bemutatja kultúrájukat, sikereiket és hibáikat, összeomlásaikat. Egy történet, amely összefoglalja az elért haladást, fejlődést és változást századokon át, és ami arra emlékeztet benünket, hogy honnan jöttünk, és hol tartunk most.