Lemondott a közszolgálati szuperalap vezetője

Index, MTI
2011.02.07. 14:44 Módosítva: 2011.02.07. 15:36
Fazekas Csabát csak október végén nevezte ki Szalai Annamária az összes közszolgálati adónak műsorokat gyártó alap élére, de most közös megegyezéssel, de azonnal távozott.

Azonnali hatállyal lemondott Fazekas Csaba, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója. A vezérigazgatói feladatok ellátásával Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elnöke Böröcz Istvánt, az alap felügyelőbizottságának eddigi elnökét bízta meg.

A hírt az MTVA közölte hétfőn az MTI-vel. Mint írták, Fazekas Csaba saját kérésére, közös megegyezéssel távozik posztjáról. Fazekas Csabát csak október végén nevezte ki Szalai Annamária az MTVA élére, az alap tulajdonképpen még fel sem állt, ugyan az eddig a négy közszolgálati médiában dolgozók többségének munkáltatói jogait már az intézmény látja el január elsejétől, de még nem alakult ki a végleges rendszer, ami alapján a Duna Televízió, az MTV és a Magyar Rádió műsorokat rendel majd az alaptól.

A médiatörvény értelmében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap támogatja ugyanis a közmédiumok feladatainak ellátását, emellett az alap gyártja a műsorokat, sőt intézi a rádiók és tévék külsős megrendelését is. Az alap kezelője a médiatanács.

Fazekas Csaba korábban Simicska Lajos volt APEH-elnök érdekeltségébe tartozó Hung-Ister Zrt. vezérigazgatója volt, de korábban a Hír Tv-t is vezette.