Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Felborítja a műsorrendet az RTL Klub

2011.06.21. 15:30
Júliustól átrendezi az esti műsorokat az RTL Klub, a fél hetes Híradó fél órával később lesz, hivatalosan azért, hogy a strandolók is láthassák a híreket. Hosszú távon azonban az RTL Klub sávugrása véget vethet a TV2 Tények sikerének, és az utolsó szőnyegrojtot is kiránthatja az m1 Híradója alól.

Információink szerint júliusban átstrukturálja programjait az RTL Klub, a Híradó fél hétről hét órára kerül, így minden korábbi és későbbi műsor kezdési ideje is megváltozik. A váltás pontos időpontja nem ismert, valószínűleg a Barátok közt nyári szünetében kezdődhet, azonban a napi szappanopera záró epizódjának utolsó adása „üzleti titok”.

Nem csak a strandolók kérték

Kolosi Péter, a csatorna programigazgatója az Indexnek megerősítette a hírt, az okokról úgy nyilatkozott, hogy nyáron a strandokról később érnek haza az emberek, ezért a fél hetes kezdés túl korai ahhoz, hogy minden lehetséges nézőjüket elérjék.

A nyári nézői szokások megváltozásán túl azonban alaposabb indokai is lehetnek a csatornának. Elsősorban az, hogy tavaly júliusban a TV2 Tények átvette a vezetést, a teljes lakosság körében azóta verhetetlen, de a 18-49 évesek körében is csak egy-két hónapban maradt alul a Híradóval szemben. A múlt héten például az ötven legnépszerűbb műsor közül a Tények a 7., az RTL Híradója viszont csak a 22. helyet csípte el a teljes lakosságot tekintve. A 18-49-es korosztályban pedig két nap kivételével minden nap a Tények nyert.

Ha azonban a jóval kiegyensúlyozottabb és kevesebb véres bulvárhírt tálaló műsort fél órával későbbre teszik, akkor feltehetően többen fogják választani, mint eddig. Már csak azért is, mert a hét órás kezdés valószínűleg azoknak a nézőknek is kedvezőbb lesz, akik már megunták, hogy az MTV alig engedi szóhoz az ellenzéket a fél nyolcas Híradóban, de eddig nem találtak kedvükre való időpontban hírműsort.

Végső csapás?

Az RTL Klub Híradója a hírek szerint struktúrájában és műsorvezetői személyében nem fog változni, de a megszokott 25 perc helyett ők is átállnak a 30-35 perces műsoridőre, ahogy azt a TV2 Tények teszi jó néhány hónapja. Nem mellesleg a TV2 sokszor pont ezzel veri meg az RTL Klub Híradóját, ugyanis amikor az RTL-en már a reklám megy, akkor sokan átkapcsolnak a Tényekre.

Ugyanakkor nem lehetetlen, hogy amennyiben ez a sáveltolás bejön a csatornának, akkor a nyár végén sem állnak vissza a fél hetes időpontra. Szeptembertől ugyanis beindulnak az őszi műsorok, például Az egy perc és nyersz című vetélkedő, amit ha fél hétre tenne a csatorna, akkor feltehetően alaposan lehúzná a Tények nézettségét, ami kihatással lehet a TV2 teljes esti nézettségére is. A verseny kimenetelét ugyanakkor nem lehet megjósolni előre, mivel valószerűtlen, hogy a TV2 ne reagálna erre a húzásra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?