Pert nyert a Média Hungary a Club Tihannyal szemben

2011.06.28. 11:25 Módosítva: 2011.06.28. 11:40
A tavalyi médiakonferencia előtt egy héttel derült ki, hogy a Club Tihany szálloda másnak adta ki az egész hotelt. A Veszprém Megyei Bíróság közbenső ítélete szerint a szállodának meg kell térítenie a konferenciaszervező kárát.

A Média Hungária Konferenciairoda 14 éven át folyamatosan a Club Tihanyban rendezte meg a Média Hungary konferenciát minden év májusában. A szervezők a 15. konferenciát is szállodában kívánták megrendezni, és hónapokkal előbb szerződésben rögzítették a Club Tihany lefoglalását – tájékoztatta az Indexet a felperes Media Hungária jogi képviselője, Dr. Ruttner György ügyvéd.

A szállodát üzemeltető Club Tihany Zrt. azonban május 10-én - azaz mindössze egy héttel a kétnapos konferencia előtt - arról tájékoztatta több mint egy évtizede együttműködő partnerét, hogy más rendezvény, illetve konferencia számára biztosítja a Club Tihany teljes kapacitását. A szállodát a Generál Média vette ki egy ingatlanszakmai konferenciára, később felajánlották a Média Hungarynek, hogy visszaköltözhet a szállodába, ha Csermely Ákos főszervező felajánlja a bevétel egy százalékát jótékony célokra.

A konferenciát végül – a költözés miatt jelentős többletköltséggel - Balatonfüreden kellett megrendezni. A Veszprém Megyei Bíróság közbenső ítélete szerint a Club Tihany kárt okozott a „Media Hungary 2010” konferencia szervezőjének, amit meg kell térítenie.