Zsófia
17 °C
21 °C

Dobos Menyhért a Duna Televízió új vezérigazgatója

2011.09.07. 17:20 Módosítva: 2011.09.07. 17:52

Dobos Menyhértet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) eddigi tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettesét választotta a Duna Televízió vezérigazgatójává a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriuma – közölte Balogh László, a grémium elnöke.

Dobos Menyhért szeptember 21-től tölti be a vezérigazgatói posztot.

D  TT20090519013

Az 1950-ben született Dobos Menyhért 1969-ben, a Híradásipari Technikum elvégzése után lett a Magyar Televízió munkatársa kép- és hangtechnikusként. Miután a Janus Pannonius Tudományegyetem Bölcsésztudományi Karán diplomát szerzett, az MTV ügyfélkapcsolati osztályának vezetőjévé lépett elő. Később a szervezeti kapcsolatok főosztályvezetője, majd az alelnöki, illetve az elnöki kabinet vezetője lett.

Az MTV Közéleti Főszerkesztőségének, vagyis a Közéleti, a Vallási és Egyházi, a Kisebbségi és a Határon Túli Műsorok szerkesztőségének munkáját 2003-tól 2010. június 6-áig irányította. 2010. június 7-től az MTV programtanácsának tagja, az m1 és az m2 megbízott műsorigazgatója, 2010 novemberétől szolgáltatási vezérigazgató-helyettes.

A múlt héten, a választás első körében egyik jelöltnek sem sikerült megszereznie a kuratóriumi szavazatok kétharmadát. A médiatanács a második körben Dobos Menyhért mellett Stein Róbertet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap regionális hálózatának irányításáért és a kisebbségi műsorokért felelős főszerkesztőjét javasolta a Duna Televízió vezérigazgató-jelöltjének.

A Duna TV élére azért kellett új vezérigazgatót választani, mert a korábbi vezetőt, Ókovács Szilvesztert az Operaház kormánybiztosának nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök augusztus 22-én.