Elbocsátások lesznek a TV2-nél

2011.09.28. 08:03
Csoportos létszámleépítési szándékot jelentett be a TV2 kedden. Azt még nem tudni, hogy hány embernek akarnak felmondani, de 30 munkavállalónál biztos többet érint az intézkedés.

Simon Zsolt, az MTM-SBS Zrt. vezérigazgatója kedden adta ki a csoportos létszámleépítési szándékra vonatkozó tájékoztatóját. A leépítést a munka törvénykönyve által előírtak szerint a munkavállalói érdekképviselet bevonásával fogják végigvinni - mondta Koltay Tamás, a csatorna szóvivője.

Az elbocsátani tervezett dolgozók pontos létszámáról, az érintett területekről és személyekről Koltay Tamás nem közölt részleteket. A munka törvénykönyve előírásai szerint ugyanakkor legkevesebb harminc munkavállaló elbocsátása esetén kell csoportos létszámleépítést bejelenteni. Ekkor az elbocsátandó dolgozókkal előre közlik, hogy harminc nap múlva megszűnik a munkaviszonyuk. A végleges felmentést az egy hónap letelte után kapják kézhez.

Az elbocsátások mögött feltehetően az áll, hogy a válság miatt bekövetkezett reklámpiaci visszaesés miatt a TV2 a tavalyi évet veszteséggel zárta. A társaságnak 19 milliárd forintos árbevétele volt 2010-ben az előző évi 21,4 milliárd forint után. A TV2-t üzemeltető MTM-SBS Televízió Zrt. 2,2 milliárd forintos üzemi veszteséggel zárta az évet.