Nem szűnik meg a Heti Hetes

2011.10.25. 15:01
Cáfolta azt a sajtóban hetek óta keringő pletykát Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója, hogy lekerülhet a képernyőről a Heti Hetes. A Házon kívülről azonban még nem döntöttek. Úgy tudjuk, a csatornánál egyelőre lezárultak a leépítések.

Kolosi Péter az Indexnek arra a kérdésére, hogy összesen hány embert küldtek el a csatornától, hányat küldtek kényszerszabadságra és helyeztek át részmunkaidőbe, nem kívánt válaszolni, azt mondta, a csatornánál folyó leépítés nem olyan nagy horderejű ügy, hogy arról több tartozna a nyilvánosságra, mint ami eddig megjelent.

Egyszemélyes stábokra állnak át

Kolosi nem kívánt nyilatkozni arról sem, hogy a válság miatt vannak-e más megszorítások a cégnél. Ugyanakkor úgy tudjuk, hogy a csak a hírigazgatóságot érintő leépítések egyelőre lezárultak, nagyjából tíz-tizenöt embert küldtek el.

Korábbi hírek szerint a Híradóból hat embert, a Fókuszból négyet küldtek el. (Információink szerint az RTL átáll az egyszemélyes stábra a hírműsorában.) Mivel megszűnik a déli Híradó, elküldték műsorvezetőjét Kumin Viktóriát is, de távoznia kell a vallási műsorok és az Üzenet főszerkesztőjének, Dusicza Ferencnek is. Úgy tudjuk, megváltak négy-öt vágótól és operatőrtől is.

Nincs veszélyben Fábry és a Heti Hetes

A szünetelő Fábry show-val kapcsolatban Kolosi Péter elmondta, hogy a hírekkel ellentétben egyáltalán nem volt veszélyben a műsor, ugyanakkor jelenleg is folyik a show teljes átalakítása. Azt viszont, hogy mikor kerül adásba a megújult Fábry show, nem árulta el, mint mondta, időben tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Az eredeti tervek szerint most csütörtökön debütált volna az adás, ez viszont elmaradt, és helyette sorozatismétlést tűz műsorára az RTL Klub. A Bors keddi híre szerint a show következő adásának felvétele kedden este lett volna, ám ezt is lefújták. A műsorújság alapján november 6-ig biztosan nem kerül képernyőre Fábry.

A programigazgató cáfolta a Heti hetes megszűnésének hírét is, mint mondta, ezt csak a sajtó terjeszti, „soha nem volt szó erről, a műsor hozza azokat a számokat, amiket a csatorna elvár tőle. Amikor a Frizbivel szemben megy, mindig győztesen kerül ki, és csak a nagy közönségsikernek számító filmekkel szemben marad alul.”

A programigazgató a Házon kívül sorsáról az Indexnek úgy nyilatkozott, hogy idén biztosan képernyőn marad, a jövő évi tervekről még nincs döntés.