Nem érdekelte a magyarokat a záróünnepség

2012.08.13. 14:51
Meglepetésre a Top50-be sem került fel az olimpia vasárnap esti záróünnepsége, amit a teljes lakosságnak mindössze csak a 16,4 százaléka nézett, miközben Nagy-Britanniában 81 százalékos közönségarányt ért el.

Az olimpia utolsó hete már nem hozott akkora népszerűséget az m1-nek, mint korábban. A főműsoridős közönségarány tekintetében a TV2 mögött, a második helyen végzett az m1, de az olimpiai közvetítések Top50-es helyezései is megcsappantak a 32. héten.

A múmia leverte a hobbitokat is

Teljes népességben csak a Top35., 18-49-ben pedig a Top15. helynél találjuk meg először az olimpai közvetítéseket a múlt heti nézettségi adatokban, de az ötvenes listákon is mindössze öt helyen szerepelnek.

A záróünnepség sem teljesített olyan jól, mint a nyitó. Míg a Danny Boyle rendezte parádét (ami hamarosan DVD-n is megjelenik) még 871 ezren nézték átlagosan, a záróbulira mindössze 495 ezren voltak kiváncsiak. A különbség a közönségarányokat összevetve még drámaibb: 34,9 - 16,4, de mindehhez érdemes azt is hozzátenni, hogy Nagy-Britanniában a BBC közvetítését a tévé előtt ülők 81 százaléka követte (22,9 millió ember, ami félmillióval több, mint a megnyitóé volt).

A vasárnap estét ezzel az eredménnyel nem is az m1 nyerte meg, hanem a TV2, méghozzá A múmia visszatérrel, ami a múlt héthez hasonlóan leverte A Gyűrűk Urát is (872 ezer - 457 ezer néző).

A TV2 nyerő szériában van

A múlt héten a legnézettebb műsor 4+-ban és 18-49-ben is a Tények volt, aminek a teljes népességben öt helyet is sikerült elvinnie a Top10-ből, ráadásul a legnézettebb hétfői kiadását 1 millió 734 ezer ember nézte. Ehhez képest az RTL Klub Híradójának csak a Top16. helyet sikerült megfognia, ami azért is kellemetlen, mert még az m1 fél nyolcas Híradója is megelőzte (Top11.). Az első tíz helyezett között ráadásul csak mindössze három RTL-es műsort találunk, a Cobra11-et, a Miami helyszínelőket és A mentalistát.

A reklámozóknak fontos korosztályban sem járt jobban az RTL Klub, ott négy helyet szereztek meg, a már említett sorozatokon kívül A gyilkos elmék aktuális része került még fel a listára. A fiatalok a Tényeken kívül még a vasárnapi A múmia visszatért című filmet, az Aktívot, a Hal a tortánt és az Ezek megőrültek!-et szerették a legjobban a TV2-n.

Meglepetés azonban, hogy 18-49-ben régen szerepelt az m1 Híradója a listán, a múlt héten azonban az ötödik legnépszerűbb produkció lett a hírműsor pénteki kiadása, amit 355 ezren néztek meg ebben a korosztályban.

Az RTL Klub rosszul teljesített a főműsoridős közönségarány tekintetében is, ahol a TV2 és az m1 után csak a 3. helyet szerezték meg 15,3 százalékkal. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a hétfői elsötétítés miatt azon az estén 0 százalékot teljesítettek. A csatorna előnye azonban a megnyert esték számát tekintve így is tetemes: míg a TV2-nek csak 28, az m1-nek pedig 21, az RTL Klubnak eddig 174 napon sikerült diadalmaskodnia.