Visszaszerezte első helyét az RTL Klub

2012.08.21. 15:46
Míg két hete a főműsoridős közönségarány tekintetében csak a 3. helyen szerepelt az RTL Klub, a múlt héten visszaszerezte vezető pozícióját a csatorna. Az m1 az olimpia végeztével viszont lebucskázott a 4. helyre.

Úgy tűnik, hogy véget ért az RTL Klub pechszériája, a csatorna a 18-49-es korosztályban elvitte a legnézettebb műsorok toplistáján az első négy helyet, de a Top10-ben még további két produkcióval szerepel. A teljes népesség körében viszont még mindig a TV2 a nyerő.

Jön a Dallas

A múlt héten a reklámozóknak legfontosabb korosztályban az RTL Klubon sugárzott Dallas: Jockey visszatér című film szerepelt a legjobban, amit a tévé előtt ülők 23,9 százaléka követett (372 ezer néző). Az új Dallast felvezető film a teljes népességben viszont csak a Top7. helyet szerezte meg, de a 960 ezres nézőszám így is szép eredmény, tekintve, hogy a mozi 1996-ban készült. Az RTL Klub így aztán méltán reménykedhet benne, hogy az augusztus 29-én induló új Dallas sorozattal tényleg kaszálhat (videóinterjúnk a szinkronhangokkal itt).

A fiatal közönség a múlt héten azonban nemcsak a Dallas-filmet szerette az RTL Klubon, hanem a Charlie Sheen-féle Nagy durranás 2-t (Top2.) és a Dennis a komiszt is (Top7.). És ahogy azt már megszokhattuk, feljutott a tízes listára a Miami helyszínelők, a Mentalista és a Cobra11 aktuális része is. A TV2-nek a Top10-ből mindössze négy helyet sikerült elvinnie ebben a korosztályban, az Eddie Murphy főszereplésével készült Oviapu a 4., a Hal a tortán hétfői epizódja a 10. lett, és a Tények két kiadása is elvitt két helyet (6., 9.).

A teljes népességben a TV2-t kárpótolhatják a fiataloknál elszenvedett vereségek, a 4 év felettiek között ugyanis a Top10-ből 7 helyet szereztek meg. Az első négy helyen a Tények szerepel, melynek múlt keddi adását 1 millió 121 ezren nézték, ráadásul a 6. és a 9. helyen is a csatorna hírműsora szerepel. A tízes listára még a Hal a tortán hétfői ismétlésével jutottak fel (Top 8. 953 ezer néző). Az RTL Klub a már említett Dallas-filmen kívül a Miami helyszínelőkkel és a múlt keddi Híradóval jutott be az első tízbe.

Nem indult jól Fábry

Az m1-et a Top40. helyen találjuk meg először a listán, a Retró kabarét a tévé előtt ülők 18,2 százaléka választotta (674 ezer néző), de az ezerszer vetített Pogány madonnának is sikerült megfognia a tévézők 14,8 százalékát, vagyis 633 ezer nézőt (18-49-ben a Top43. lett Bujtor István filmje 13,5 százalékos közönségaránnyal).

Ahogy arra számítani lehetett, az m1-nek az olimpia végeztével rohamosan csökkenni kezdett a főműsoridős közönségaránya a 18-49 évesek körében. Míg két hete még a másodikok voltak a TV2 mögött, a múlt héten már csak 6,5 százalékos átlagos közönségarányt sikerült elérniük, így lecsúsztak a 4. helyre az RTL Klub (19,5), a TV2 (16,7) és a Cool TV (7,4) mögé. Ráadásul ezt az eredményt is csak úgy tudták elérni, hogy a szerdai Magyarország-Izrael focimeccsel szépítettek, amit ebben a korosztályban 183 ezren néztek meg.

Nem indult jól Fábry új szezonja sem, a nyári szünet utáni első adásra a teljes népességből mindössze 457 ezren (11,1 százalékos közönségarány), 18-49-ben pedig 76 ezren (5,1) voltak kíváncsiak, ami azért is kellemetlen lehet a showmannek, mert köztévés konkurenciája, a DTK ismétlése július elején 621 ezer embert érdekelt, és ráadásul 18-49-ben is 6 százalékos közönségarányt ért el.

A Munkaügyek - Irreality show ismétlése viszont igazán hullámzó eredményt könyvelhetett el, teljes népességben 2,7-7,3 százalékos közönségarányt produkált. A legtöbben a keddi Pogány Madonna és a szerdai focimeccs után néztek bele, viszont a számokból az is kiderül, hogy keveseket győzött meg, mivel a fél órával később kezdődő következő részekre leesett a sorozat nézettsége (6,6-4,6, 7,3-4,8 százalékos közönségarány).