Új főszerkesztő a Figyelőnél

2012.09.06. 16:10
A kilenc éve a lapnál dolgozó Lambert Gábor lett a hetilap új főszerkesztője. A Figyelő ezentúl az Economist cikkeit is közli, és még idén kiadnak egy új magazint is.

Lambert Gábor veszi át a Figyelő hetilap vezetését, a lapot az elmúlt három hónapban megbízott főszerkesztőként irányító Kamasz Melinda pedig főszerkesztő-helyettesként folytatja munkáját - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a lapot kiadó MediaCity.

Lambert Gábor kilenc éve dolgozik a Figyelőnél. Előtte a Magyar Nemzet, majd ezt követően a Világgazdaság munkatársa volt. Hét évet töltött moszkvai és washingtoni tudósítóként, további hármat pedig a BBC magyar adásának budapesti tudósítójaként.

A kiadó közleménye szerint a hetilap az elmúlt három hónapban - a csökkenő printpiac tendenciájával ellentétesen - átlagosan 11 százalékkal növelte a standokon értékesített példányszámát.

A Figyelőben a következő lapszámtól az Economist - a térséget és Magyarországot érintő - cikkei is olvashatók lesznek magyarul.  Megújul a Figyelő Trend magazin is, amelyet főszerkesztőként Kamasz Melinda irányít a jövőben.

A kiadó sajtóközlemény szerint a magántulajdonban levő MediaCity portfóliója várhatóan még egy új magazinnal bővül az idén.