Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Melinda, Vivien
5 °C
7 °C

A legnézettebb kábelcsatornának szánják az RTL II-t

2012.09.17. 12:44
Az RTL ma délelőtti sajtótájékoztatóján mutatta be október 1-jén induló új kábeladóját, az RTL II-t. Az új adótól Kolosi Péter programigazgató azt várja, hogy az RTL portfóliójának legnézettebb kábelcsatornája legyen, ehhez saját gyártású műsorokkal és magyarországi sorozatpremierekkel teletűzdelt műsorrendet álmodtak meg az új tévének.

A korábban már kiszivárgott információknak megfelelően az RTL II vetíti majd a Legyen ön is milliomos!, a Szombat esti láz és a Heti hetes új évadait. Ezen az adón lesz látható Máté Krisztina Forró nyomon című heti riportmagazinja is, ami hosszú évek kihagyása után kerül ismét képernyőre. A szerkezete is alaposan átalakul, nem csak az aktuális hírekkel foglalkozik, hanem azok következményeivel is.

Az RTL II műsorán mutatkozik majd be az I Love Gjoni című társkeresős reality is, amit egyébként két éve forgattak le,és arról szól, hogyan igyekezett magának nőt találni az albán származású énekes.

A Szombat esti láz új évada 2013 elején indul majd el, addig a csatorna az első három évad epizódjait vetíti a helyén. A Legyen ön is milliomos! viszont heti két új adással jelentkezik hétfőn és csütörtökön, a Heti hetes pedig marad a megszokott vasárnap esti időpontjában és csak csatornát vált.

A csatorna nappali műsora javarészt szappanoperákból áll, de minden nap lesz Jóbarátok és Vacsoracsata is. Utóbbiról Kolosi Péter azt nyilatkozta, elképzelhető, hogy új részeket is forgatnak majd hozzá, de minden a nézettség függvénye. A csatorna a Szombat esti láz című táncos reality-t szánja húzóműsornak, és ezért egyelőre nem gondolkodik napi reality-ben, azaz belátható időn belül nem lesz Való világ az RTL II-n sem.

A csatornán este 11-kor jelentkezik majd egy Híradó, ami nem az anyacsatorna műsorának ismétlése lesz, hanem új tartalom, és főleg a belpolitikai és közéleti hírekre koncentrál majd. Erről Kolosi Péter annyit mondott, hogy Magyarországon van igény a szofisztikált hírekre, amiket a közönség este is megtalál magának.

Az RTL II-n lesz látható az Egy rém modern család (Modern Family) című Emmy-díjas vígjátéksorozat, mellette pár, az USA-ban megbukott krimi és scifi is itt mutatkozik be (Életre-halálra, azaz Chase, A utazó, azaz Journeyman, Elfelejtve, azaz The Forgotten, és a Terra Nova), valamint a Nagy svindli (White Collar) című krimi, ami viszont az USA Network egyik sikersorozatának számít.