Elővezették a HírTV egyik riporterét

2012.09.18. 12:38

Rendőrök vezették elő a HírTV egyik riporterét kedd hajnalban, mert korábban nem jelent meg egy bírósági tárgyaláson - számolt be a hatósági intézkedésről a televíziós csatorna híradásában és online felületén.

Az mno.hu oldalon olvasható cikk szerint a a Célpont riportere, Kisberk Szabolcs lakásánál reggel öt órakor jelentek meg a rendőrök, és előbb a kispesti kapitányságra, majd onnan a II-III. kerületi bíróságra vitték, ahová egy rágalmazási per miatt idézték be. A lap közlése szerint a riporter ellen egy magánvádas eljárásban Tóth Viktor, Veres János volt szocialista pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke kezdeményezett eljárást.

A honlapon a HírTV az előállításról egy videofelfételt is közölt, amit a csatorna híradóiban is bemutattak. Kisberk Szabolcs védője, Futó Barnabás ügyvéd a HírTV-nek azt mondta: védencét azért vitték be a rendőrök, mert "a rágalmazási ügyben küldött idézést állítólag nem vette át", de közlése szerint a riporter nem kapott ilyet.

Az MTI az ügyben megkereste az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, ahol közölték: az elővezetéssel kapcsolatban a bíróság adhat felvilágosítást. A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya későbbre ígért tájékoztatást.