Újabb pedofilvádak Elmo mozgatója ellen

2012.11.21. 09:14
Lemondott Kevin Clash bábművész, az egyik legnépszerűbb amerikai gyereksorozat, a Szezám utca egyik fő figurájának, Elmónak az "életre keltője" kedden, miután az 52 éves férfit egy hét után újabb vád érte, hogy fiatalkorúval folytatott viszonyt.

Egy héttel ezelőtt egy 23 éves, meg nem nevezett férfi vádolta meg Kevin Clash-t, akivel állítása szerint 16 éves korában került kapcsolatba. Kedden 5 millió dollárra perelte be a bábművészt egy Cecil Singleton nevű férfi, akivel - annak állítása szerint - először 15 éves korában, 1993-ban, majd éveken át alkalmanként létesített szexuális kapcsolatot Kevin Clash. A 23 éves férfi viszont, aki elsőként vádolta meg a bábművészt, visszavonta vádját, mondván, hogy a kapcsolat kölcsönös beleegyezésen alapult.

Kevin Clash múlt héten tagadta az ellene felhozott vádakat, bár elismerte a kapcsolatot, amely szavai szerint két felnőtt megegyezésen alapuló viszonya volt. "Meleg vagyok és ezt sosem szégyelltem, sosem titkoltam" - hangsúlyozta Kevin Clash, amikor fizetés nélküli szabadságot kapott a tévétársaságtól, amíg az ügy rendeződik. Az újabb vád után kedden a bábművész lemondott.

A gyártó, a Sesame Workshop szerint a társaságot júniusban e-mailben kereste meg az első személy, aki pedofíliával vádolta meg Kevin Clash-t. A cég közleménye a Szezám utca "szomorú napjának" nevezte, amikor meg kell válnia a bábművésztől, ám "a magánéletét övező vita olyan figyelemelterelést váltott ki, amilyet senki sem akart. Kevin Clash arra a következtetésre jutott, hogy nem lehet többé hatékony a munkájában" - írták.

Elmo figurája 1979-ben debütált a Szezám utcában. Kevin Clash volt a harmadik megszemélyesítője, akinek köszönhetően - mint a gyártó közleménye rámutat - Elmo figurája nemzetközi szenzációvá vált.