Már csak Somló halandzsájában bízhat a The Voice

2013.01.22. 15:55
Stabilan egymillió néző felett van A gyanú árnyékában és a Családi titkok is. A TV2 új amatőr szereplős szappanoperája, a Bűnök és szerelmek felkerült a térképre, a The Voice viszont most sem állt meg a lejtőn.

Ahogy két hete, úgy a múlt héten is elérte az 1,3 millió nézőt az RTL Klub dokurealityje, A gyanú árnyékában. Az RTL Klub sorozatának hétfői része a teljes népesség körében a Top20. legnépszerűbb műsor lett, de a többi négy epizód is felkerült a listára, sőt a legkevésbé nézett pénteki részt is 1 millió 145 ezer ember látta. A fiataloknál is népszerű A gyanú árnyékában, a hétfői adás 32,4 százalékos közönségarányt ért el (Top27. hely, 409 ezer néző), és még két epizód került fel az ötvenes listára.

A TV2 két hete indult dokurealityje, a Családi titkok legnézettebb epizódja a múlt héten a szerdai volt, azt a teljes népesség 23 százaléka nézte, ami 1 millió 124 ezer nézőt jelentett (Top38. hely), és az öt részből négy került fel az ötvenes listára. A 18-49-es korosztály úgy tűnik, ezt a dokurealityt is követi, a szerdai epizódot körükben 23 százalék követte (403 ezer néző), és ötből négy rész szintén szerepel a listán.

A csatorna amatőr szereplős szappanoperája, a Bűnök és szerelmek az indulás hetén nem került fel a 4 évesnél idősebbek Top50-es listájára, a múlt héten viszont az "előkelő" Top50. helyet szerezte meg a szerdai résszel és 926 ezer nézővel. A fiatalok körében a múlt héten az induló epizód 18 százalékos közönségarányt ért el (Top 49. hely, 356 ezer néző), a múlt héten a közönségarány és a helyezés ugyan nem változott, de 8 ezerrel többen nézték a hétfői epizódot.

A The Voice az idei legrosszabb eredményét hozta pénteken, a tehetségkutatót mindössze 950 ezren nézték, míg az első adás 968, a második pedig 997 ezer nézőt hozott a TV2-nek. Míg egyre messzebbnek látszik az ilyen típusú műsoroknál minimálisan elvárható egymilliós nézettség, a fiataloknál talán még drámaibb helyzet. A múlt pénteki rész lezuhant 400 ezer alá, amire eddig még nem volt példa (Top35. hely, 22,2 százalékos közönségarány).

Összehasonlításképpen a pénteki Fókusz 1 millió 216 ezer, a Barátok közt 1 millió 427 ezer embert ért el a 4+-osok körében, a fiataloknál ugyanezek a műsorok 407, 529 ezer embert jelentettek az RTL Klubnak. A The Voice-nak Somló egyre megfejthetetlenebb értékelései mellett egyetlen mentsvára maradt már csak, az, hogy az RTL szappanoperája után viszont mindkét korcsoportban ők a nyerők, sőt, az utolsó félórában a 28-30 százalékos közönségarányt is elérték.