A Családi titkok legyőzték a bulizó fiatalokat

2013.02.19. 15:45
Már múlt héten megírtuk, hogy nem robbant be az RTL Klub új konstruált reality sorozata, az Éjjel-nappal Budapest első két része, de azt nem sejtettük, hogy a további három még ennél is rosszabb eredményt ér el. A Dal viszont bekerült a Top50-be.

A kereskedelmi célcsoport egyelőre nem harapott rá az RTL Klub idei nagy dobásának szánt Éjjel-nappal Budapestre. Az első napon még a 18-49-esek 21,7 százaléka kezdte el nézni az egy lakásban élő fiatalok kalandjait, aminek első fél órája meg is verte a TV2-t, másnapra ez az arány azonban 18,8 százalékra olvadt le.

Egyelőre a családi titkok győztek

A keddi epizód első fél órája így is megnyerte a saját sávját, de szerdán beütött a krach, a korábbi 325-390 ezer fiatal helyett már csak 260 ezren kapcsoltak a sorozatra (15,5 százalék), és a 19-20 órás sávot péntekig már rendre a TV2 Családi titkok című dokurealityje vitte el.

Csütörtökön és pénteken 18,5-19 százalékot értek el a bulizó fiatalok, de ez mindössze csak 310 ezer embert jelentett, miközben a Családi titkokat 399-412 ezer 18-49 közötti néző követte. Az RTL Klub így a fiatalok toplistájára csak a hétfői epizóddal került fel a Top24. helyre, miközben a TV2 szériája megütötte a Top10-11. helyet.

Nincs ez másképp a teljes népesség körében sem, erre a toplistára szintén csak a hétfői epizód jutott fel 999 ezer nézővel és 20,2 százalékos közönségaránnyal. Bár az RTL Klub hosszú távon tervez a sorozattal arra számítva, hogy a Barátok közthöz hasonlóan legalább fél év kell, mire a nézők megszeretik a karaktereket, annak viszont biztos nem örülnek ők sem, hogy az Éjjel-nappal Budapest magával rántotta a Fókuszt is, aminek mind az öt kiadását legyőzte a TV2 dokurealityje.

Egyébiránt a TV2 még így sem lehet nagyon büszke magára, mivel az RTL Klubot csak az Éjjel-nappal Budapest és a Fókusz sávjában tudja legyőzni hétköznap főműsoridőben.

Felkerült a toplistára A Dal

A múlt heti toplista meglepetése, hogy kivételesen nem a Barátok közt vezeti a fiatalok listáját, hanem a Taxi 4., amit vasárnap este adott le az RTL Klub. De továbbra is jól szerepel A zöld íjász nevű szuperhősös széria, ami a 3. helyet szerezte meg. A 4 évesnél idősebbek körében a Barátok közt és az RTL Klub Híradója váltogatja egymást a listán, de a 10. helyre felkerült a Taxi4 is 1 millió 377 ezer nézővel.

A fiatalokat továbbra sem nagyon hozza lázba az m1 Eurovíziós dalfesztiválra válogató A Dal című műsora, a szombati harmadik elődöntő 257 ezer nézővel és 13,2 százalékos közönségaránnyal zárt, míg a másodikat 253, az elsőt pedig 273 ezren nézték.

A teljes népességben most szombaton azonban jobban teljesített a show, 911 ezren nézték és ezzel az első fél óráját leszámítva vitte a szombat estét és a Top47. helyet. A második adás 873, az első 912 ezer nézőt hozott az m1-nek, az ilyen műsoroktól elvárható egymilliós lélektani határ azonban még messze van.