Tízmillió néző előtt káromkodott Murray

2013.07.05. 13:12

Andy Murray az elődöntőbe jutásért játszott szerdán a spanyol Fernando Verdasco ellen Wimbledonban. A drámai mérkőzés során Murray kétszettes hátrányból fordítva győzte le ellenfelét. A brit tévécsatorna 10,4 milliós nézettséget mért az ötszettes negyeddöntő alatt, ami az idei teniszbajnokság nézettségi csúcsa.

Murray a meccs talán legdrámaibb pontján, a második szett végén, ami elvesztett, dühösen levágódott a székére. "Mi a faszt csinálsz, te hülye köcsög?!" – nagyjából így szidta magát a skót játékos. Mivel a mérkőzést a BBC élőben közvetítette, a trágárság több mint tízmillió nézőhöz jutott el. A gyakorlott kommentátor és egykori teniszező, Andrew Castle sietve elnézést kért a nézőktől, majd hozzátette, hogy nem nehéz megérteni a játékos csalódottságát.

Andy Murray Swearing v Fernando Verdasco Wimbledon 03/07/2013

A Daily Mail nevű brit bulvárlap csütörtöki számában egy teljes oldalt szentelt az esetnek, és azt állította, hogy a nézőket felbőszítették Murray válgatott ocsmányságai. Ezzel szemben a BBC a Guardian brit napilapnak azt nyilatkozta, hogy mindössze tíz panasz érkezett hozzájuk emiatt. "Talán a Mailnek egy másik szélhámosságával majd sikerül felkavarnia az állóvizet" – jegyezte meg csípősen a Guardian.

Talán azért is tettek ilyen kevesen panaszt, mert Murray valóságos intézmény Nagy-Britanniában, elképesztően népszerű és nagy nyomás nehezik rá, hogy végre újra brit teniszező nyerjen Wimbledonban.