A bostoni robbantót sztárolják a címlapon

2013.07.17. 13:34
Még meg sem jelent a Rolling Stone magazin legújabb, augusztusi száma, máris nagy vitát kavart, mivel címlapján az egyik bostoni merénylő képe látható.

Dzsohar Carnajev annak a testvérpárnak az egyik tagja, akik robbantás hajtottak végre a Bostonban megrendezett maratoton, aminek következtében három ember meghalt, és mintegy 260-an megsebesültek. Dzsohar bátyja, Tamerlan Carnajev belehalt azokba a sebekbe, amiket a rendőrökkel történt tűzharcban szerzett.

o-ROLLING-STONE-TSARNAEV-570

A Rolling Stone beharangozója szerint cikkük arról szól, hogy hogyan lett egy elbűvölő és nagy jövő előtt álló fiúból a családja és az iszlám hatására egy szörnyeteg. A borító miatt szapulják az újságot rendesen a lap Facebook oldalán, sokan azzal fenyegetőznek, hogy felmondják az előfizetésüket. A bostoniak személyes sértésnek veszik a címlapot, gusztustalannak és helytelennek tartják, hogy a magazin szerintük sztárt csinál egy gyilkosból. Sokak szerint ez a kép egy szimpatikus, álmodozó szívtiprónak mutat be egy gyilkost.

Egyébként nem ez volt az első eset, hogy a bostoni merénylő címlapra kerül, május 5-én a The New York Times ugyanezzel a képpel a címlapján jelent meg. Aggasztó jelenség, hogy Dzsohar Carnajev rövid idő alatt egyfajta tinibálvánnyá vált, többen követelik szabadon engedését. Lányok ezrei szerint aki ilyen szép, az csakis ártatlan lehet. A Dzsohárról készült photoshopolt képek és montázsok száma végtelen az interneten.