A Generál Média 42 weblapot adott el

2013.09.06. 09:15
A kiadó mindössze egy lapot, a mellesleg.hu-t tartotta meg portfóliójából, amiben társkereső oldaltól ingatlankeresőn át a MyVip.com-ig minden volt, mint a falusi búcsúban. Hárommillió emailcímet tartalmazó adatbázisukat is pénzzé tették.

Holman Endre egy köremailben értesítette a magyar sajtót a lépésről, az Indexnek is jutott egy belőle. Az ügyvezető a hazai médiapiac egyik meghatározó szereplőjeként tekintett cégére, amit a regisztrált emailcímek mértékét és a honlapok számát tekintve simán el is hiszünk és akkor a sok ezer nálunk regisztrált magyar domainnévről nem is beszéltünk.

Az új tulajdonos komoly fejlesztéseket tervez a lapcsaláddal, de hogy pontosan milyeneket, az nem derült ki a levélből. Az mindenesetre biztató, hogy "az új kiadó szerint a szolgáltatás-portfólióban lehetnek a legnagyobb kiaknázatlan lehetőségek, ahol a freeweb.hu szolgáltatásait kibővítve mind lakossági, mind vállalati irányba tovább tud erősödni." A Generál Média nosztalgikus okból a mellesleg.hu-t megtartja, ezzel indult ugyanis a sikertörténet még 2000-ben.

A vásárlást lebonyolító cég az angol székhelyű Epicenter Market Limited, aminek az a Csernai Gábor a tulajdonosa, aki az Újpressz nevű apróhirdetéssel foglalkozó lapot, a Tőzsdei Kurírt és a kiadáshoz szükséges eszközöket és jogokat is eladta. Az uj kiadó ügyvezetője Henczi Károly lesz.