Farkasházy pert nyert Andy Vajna ellen

2013.11.21. 08:38
Két és fél órán keresztül vitatkoztak az ügyvédek, majd a bíróság úgy döntött, hogy Vajnának tűrnie kell Farkasházy kritikáját, és elutasították személyiségi jogi keresetét. Az ítélet nem jogerős, Vajna fellebbez.

Andy Vajna filmproducer-kormánybiztos szerint Farkasházy Tivadar megsértette a jó hírnevét. Ugyanis az újságíró azt állította, hogy „Vajnának nem minden dolga van rendben Amerikában”, és azt is hozzáfűzte, hogy Vajna soha nem csinált művészfilmet, mivel ehhez nem ért. Ezekért a Heti hetesben februárban elhangzott mondatokért perelte be Vajna Farkasházyt.

A Blikk szerint a két héttel ezelőtti tárgyaláson Vajna nem jelent meg, így tegnapra pénzbírság terhe mellett idézték be. A kormánybiztos zárt tárgyalást kért, arra hivatkozva, hogy adótitkai is szóba kerülnek. Két és fél órán keresztül vitatkoztak az ügyvédek, majd pár perces szünet után a bíróság úgy döntött, hogy Vajnának tűrnie kell a kritikát. Elutasították személyiségi jogi keresetét, az ítélet indoklása szerint a producer jó hírneve nem sérült. Kötelezték 127 ezer forint perköltség megfizetésére is.

Andy Vajna nem akart nyilatkozni a Blikknek, de biztos, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. Farkasházy természetesen elégedett volt a végeredménnyel.

Andy Vajna hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa. 2011 januárja óta a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása". Korábbi filmforgalmazó cége, az Intercom elnöki pozícióját 2011-ben átengedte a Holland Antillákon székelő Magyar Enterprisesnek.