no

Nincs igazi karácsony Bud Spencer nélkül

2013.12.26. 10:57
Ha a tévécsatornák elfelejtik leadni karácsonykor a Reszkessetek, betörők!-et vagy a Die Hardot, azt még valahogy elnézzük, elvégre mindenki hibázhat. Szerencsére azzal már évtizedek óta tisztában van minden hazai adó, hogy Bud Spencerrel és Terence Hill-lel minden nézettségi verseny megnyerhető, viszont ha a nézők nem kapják meg a bejglizős-pezsgőzős karácsonyi másnapokra a két vicces pofonosztót, annak biztosan tévészékház-gyújtogatós forradalom lenne a vége.

Szenteste, karácsonyfadíszítés közben ezredjére is újranézhettük a Kincs, ami nincset, 25-én pedig a szintén örökzöld Nincs kettő négy nélkülben röhöghettük végig, ahogy a kedvenceink legyőzik a seggfej gengszterfőnököt, aki Tangónak hívja magát a szamba országában. Szerencsére 26-án sem maradunk szétvert gyorsbüfék és egymást pofon vágó, idióta banditák nélkül, mert a Film+ 17:05-től levetíti a legendás páros 1977-es klasszikusát, a Bűnvadászokat.

"Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!"

Ez az a film, ahol tartalomismertetésre semmi szükség, hiszen mindenki tudja, hogy ebben lesz Bud Spencer és Terence Hill egy orbitális baki miatt állástalan rablóból menő motoros pandúr. Ráadásul a film tele van olyan vicces mondatokkal ( "Te mondd, hogy rablótámadás, a te hangod mélyebb!",  "Kirby a parancsnok"), amiken a mai napig röhögünk a konyhába szorult házibulikon.

Persze a notórius koránkelők már reggel röhöghetnek egy jót Bud Spencer mázsás pofonjain: a Film+2-n 7:05-kor kezdődik a Piedone Hongkongban, amiben Rizzo felügyelő rendet tesz a távol-keleti kikötőváros drogtól és bűntől fuldokló utcáin, a biliárddákóval verekedő Terence Hill közreműködése helyett egy kölyök segítségével.

5360063-cover

Szintén a Film+2 vetíti le karácsony másnapján 18:50-től a Piedone Hongkongban folytatását, a Piedone Afrikábant, ahol Bud Spencer ismét egy kisgyerek segítségével veri laposra a drogkereskedőket.

A Film+ előtt ülve egyébként anélkül elmeditálhatunk egész nap, ölünkben egy nagy tál szaloncukorral, hogy a távkapcsolóhoz kelljen nyúlni. 13:00-kor kezdődik a méltatlanul sokat szidott Terminátor 3. - A gépek lázadása, ami a botrányos T4 tükrében igazi kincs: tudunk még olyan akciófilmet, amiben Schwarzenegger vén fejjel is ennyire cool, ahogy bőrdzsekiben feszít, ráadásul hiába lő szét mindenkit, a történet végén szétatombombázzák a Földet? Na ugye!

Rambo? Az egy buzi!

És ha már Arnoldot megemlítettük, essen szó a nagy harcostársról, Sylvester Stallonéról is: a Film+ a T3 és a Bűnvadászok között, 15:00-ás kezdéssel ugyanis levetíti a 80-as évek egyik legjobb akcióvígjátékát, a Tango és Casht, amiben Sly még a saját tesztoszteronszagú VHS-életművét is kiröhögi ("Rambo? Az egy buzi!").

Divat szidni Owen Wilsont, az viszont tény, hogy szökőévente forgat azért jó filmeket is. Gondoljunk csak az Éjfélkor Párizsbanra, vagy a Marley meg én-re (RTL Klub, 20:45), amit persze hogy a cukimuki kiskutyából nagy, szőrös mamlasszá növő labradorral és a mindig dögös Jennifer Anistonnal akartak eladni a készítők.

Viszont aki volt már valaha kutyatulajdonos, tudja jól, hogy nemcsak a Kutyám, Jerry Lee meg a többi hollywoodi film tipikus kliséjelenete az, amikor az újdonsült gazdi a fárasztó munkanap után arra tér haza, hogy az unatkozó blöki kiborította a szennyestartót, szétszaggatta a kedvenc ruháinkat, felborította az állólámpát és tönkretette az összes bútort. Ez bizony nagyon is életszagú történet, és mivel együtt röhögünk a főszereplőkkel, a szájbarágott nagy tanulságokat is elnézzük nekik. Ráadásul nincs az a kőszívű kritikus, aki ne könnyezné meg a Marley meg én végét. Boldog szentimentális karácsonyt!

Marley meg én