Neizer Anita a hvg.hu új főszerkesztője

2014.01.07. 09:39

2014. január 1-jétől az eddigi megbízott főszerkesztő, Neizer Anita lett a hvg.hu főszerkesztője. „A szerkesztőség egyetértésével született döntés értelmében a 32 éves közgazdász végzettségű főszerkesztő hivatalosan is átveszi Gavra Gábor pozícióját a hírportál élén” – írják. Neizer 2011. júniusa óta dolgozik a portálnál főszerkesztő-helyettesként, október közepétől töltötte be a megbízott főszerkesztő posztját.

A hvg.hu-n megjelent közlemény szerint Neizer Anita célja, hogy a portál az elmúlt két és fél évben megszerzett pozícióját tovább erősítve meghatározó szereplő legyen a hírpiacon. A gazdasági és politikai tartalmakon túl a nem közéleti témák (mint például a tech, kultúra, életmód) is nagy hangsúlyt kapnak.

Az előző főszerkesztő, Garva Gábor távozását 2013. október 23-án jelentették be. „A HVG Kiadó Zrt. vezetése elfogadta Gavra Gábor, a hvg.hu főszerkesztőjének lemondását, mivel a bajai videófelvétel kezelésével, megjelentetésének körülményeivel súlyosan megsértette az 1979 óta megjelenő HVG alapértékeit, különös tekintettel a függetlenségre és a pártatlan tájékoztatásra, veszélyeztetve ezzel a HVG három és fél évtized alatt kivívott jó hírét” – közölte akkor a lap kiadója. 

A videó, amit elsőként a hvg.hu közölt, azt mutatja be, hogy egy férfi jelentős összeget ígér beszélgetőtársainak, ha ők és a családjuk a Fidesz jelöltjére szavaznak a bajai időközi választás megismételt fordulóján. Később kiderült, hogy a felvétel hamis, a jelenetet megrendezték. A pártok egymást vádolták a videó megrendelésével, az ügy hátteréről ebben a cikkünkben olvashatnak.