Bernát, Felícia
EUR 384,19 Ft
USD 363,36 Ft
7 °C
31 °C

Ismét meghalt egy Marlboro Man

2014.01.27. 10:39

Meghalt Eric Lawson színész, aki a 70-es évek végén cowboynak öltözve cigarettázott a Marlboro ikonikus plakátjain – írja a People.

Lawson szerepelt még a Charlie Angyalai és a Baretta című tévésorozatokban is, illetve egy westernfilmben, aminek a forgatásán annyira megsérült, hogy fel kellett hagynia a színészkedéssel.

A Marlboro Man hirdetéssorozatot minden idők egyik legbrilliánsabb kampányának tartják. 1954-ben a Leo Burnett reklámügynökség alkotta meg, majd több mint negyven éven át, egészen 1999-ig futtatták.

Az évtizedek során több színészt és cowboyt fotóztak a Marlboro Man-kampányokhoz. A leghíresebb az a három Marlboro Man, akik a való életben is erős dohányosok voltak, fiatalon megbetegedtek, és tüdőrákban haltak meg. Közös jegyük, hogy betegségükre már mindannyian dohányzásellenes kampányokhoz csatlakoztak.

Eric Lawson nem tüdőrákban, de szintén dohányzáshoz köthető betegségben, krónikus obstruktív tüdőbetegségben halt meg, viszont tovább élt, mint társai. 72 éves volt, 14 éves kora óta dohányzott, idősebb korára pedig ő is dohányzásellenes kampányokhoz csatlakozott.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport