Kitiltották Nigella Lawsont Amerikából

2014.04.03. 12:04

Kitiltották Nigella Lawsont az Egyesült Államokból, miután nyilvánosan beismerte a bíróságon, hogy kokaint fogyasztott. Az ügy odáig fajult, hogy a főzős műsorairól ismert Lawsont tegnap nem engedték felszállni egy Los Angeles-be induló gépre a londoni Heathrow reptéren, írja a Daily Mail. Nigella ráadásul nem csak vakációzni utazott volna az Egyesült Államokban, tévés kötelezettségei is vannak, zsűritag ugyanis az egyik főzős műsorban, bár ez a szerepe is erősen veszélyben van.

Nigella Lawson a mostani férje, Charles Saatchi elleni válóper folyamán beismerte a bíróságon, hogy néhány alkalommal fogyasztott kokaint és füvet is szívott, leginkább akkor, amikor volt férje már végstádiumú rákos volt. Többször együtt szívtak marihuánát, hogy enyhítsék férje fájdalmait. Érdekes módon az angol hatóságok nem indítottak eljárást ellene vallomása miatt, de az amerikaiak úgy tűnik igen, és most be sem akarják engedni az országba. Nigella szerda kora reggel érkezett a Heathrow-ra, hogy elérjen egy közvetlen Los Angeles-i járatot, és bár az ellenőrzésen még átment, be is csekkolhatott, végül nem engedték felszállni a gépre, és vissza kellett fordulnia. Nem rendezett jelenetet, de nem is tűnt boldognak.

A Daily Mail szerint az Egyesült Államoknak akkor is joga van elrendelni valaki ellen beutazási tilalmat kábítószerhasználat miatt, ha az illetőt hivatalosan nem vádolták meg. Lehet kérni a tilalom feloldását, de ez hónapokat vehet igénybe. Ennek ellenére nem teljesen bizonyos, hogy Lawsont ezért nem engedték felszállni a gépre, hiszen a drog-ügy óta már volt Amerikában, szilveszterkor forgatott is a The Taste című műsor második évadához.

Amy Winehouse, Kate Moss, Russell Brand and Oasis tagjai, Noel és Liam Gallagher szintén számoltak már be arról, hogy megnehezítették az Amerikába való beutazásukat azok után, hogy nevük droghasználóként szóba került. Lawson ügyvédje nem nyilatkozik az üggyel kapcsolatban.  A válóperes tárgyaláson az 53 éves Lawson volt asszisztensei nyilatkozták azt, hogy a sztárszakácsnő Saatchi-hoz fűződő házasságának éveiben, azaz majdnem egy évtizedig naponta használt kemény drogokat és nyugtatókat. Lawson szerint ez a vád nevetséges. A válóperes tárgyalás tétje nem kevés, hiszen a milliomos műgyűjtő Saatchi vagyona legalább 100 millió font.