Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sötét képernyőkkel tiltakozik a szakma a reklámtörvény ellen

2014.06.03. 14:08
A TV2- és az RTL-csoport minden csatornája, sőt a Hír TV is csatlakozik a Magyar Reklámszövetség felhívásához, amiben a reklámtörvény elleni tiltakozásra szólítanak fel.

Információink szerint a  2014. június 5-i tiltakozásra a Reklámszövetség még több médiapiaci szereplőt igyekszik megnyerni, köztük napilapokat és az online sajtót is is. A szövetség közleményében kijelenti, hogy  

Az adó ellehetetleníti a magyar médiavállalkozásokat, és remélt költségvetési hatása eltörpül a káros gazdasági hatásai mellett.

A Magyar Reklámszövetség ezért arra kéri a szakmai szervezeteket és a médiavállalatokat, hogy csatlakozzanak a következő parlamenti ülésnap előtti, 2014. június 5-i tiltakozáshoz. A TV2 és az RTL Klub csatornái (illetve, ha helytállóak információink, a Hír TV is) ennek megfelelően csütörtökön este 19:15 és 19:30 között elsötétülnek, azokon műsort nem sugároznak. Egyelőre több tévé részvételéről nem tudunk, cikkünket folyamatosan frissítjük.

A Magyar Reklámszövetség a tiltakozással azt szeretné elérni, hogy a reklámadó tervezetére vonatkozó jogszabályt ne fogadja el az Országgyűlés.