Sötét képernyőkkel tiltakozik a szakma a reklámtörvény ellen

2014.06.03. 14:08
A TV2- és az RTL-csoport minden csatornája, sőt a Hír TV is csatlakozik a Magyar Reklámszövetség felhívásához, amiben a reklámtörvény elleni tiltakozásra szólítanak fel.

Információink szerint a  2014. június 5-i tiltakozásra a Reklámszövetség még több médiapiaci szereplőt igyekszik megnyerni, köztük napilapokat és az online sajtót is is. A szövetség közleményében kijelenti, hogy  

Az adó ellehetetleníti a magyar médiavállalkozásokat, és remélt költségvetési hatása eltörpül a káros gazdasági hatásai mellett.

A Magyar Reklámszövetség ezért arra kéri a szakmai szervezeteket és a médiavállalatokat, hogy csatlakozzanak a következő parlamenti ülésnap előtti, 2014. június 5-i tiltakozáshoz. A TV2 és az RTL Klub csatornái (illetve, ha helytállóak információink, a Hír TV is) ennek megfelelően csütörtökön este 19:15 és 19:30 között elsötétülnek, azokon műsort nem sugároznak. Egyelőre több tévé részvételéről nem tudunk, cikkünket folyamatosan frissítjük.

A Magyar Reklámszövetség a tiltakozással azt szeretné elérni, hogy a reklámadó tervezetére vonatkozó jogszabályt ne fogadja el az Országgyűlés.