Augusztus 28-án dől el a HVG sorsa

2014.07.30. 16:14
Semmitmondó közleményben jelentették be a Hvg.hu-n, hogy a német tulajdonos majd egyszer dönteni fog.

Az Index úgy értesült, hogy a HVG mai értekezletén jelentik be a lap körüli változásokat, mint például az online és a print szerkesztőségek összevonását és az esetleges tulajdonosváltást. A HVG Kiadó semmitmondó közleményt adott ki szerda délután, amiből csak annyi derült ki, hogy a német tulajdonos valóban fontolgatja, hogy kivonul a magyar piacról. 

A német Funke Csoport azt követően, hogy közel 1 milliárd eurós befektetéssel megvásárolta Németországban az Axel Springer Kiadó regionális lapjait valamint női és tévémagazinjait, felülvizsgálja, hogy mely régiókban kívánja továbbra is fenntartani tevékenységét, írja a HVG Kiadó közleménye .

A társaság rendkívüli közgyűlését 2014. augusztus 28-ára hívták össze.

A közlemény szerint a HVG Zrt. bár az elmúlt évet 3 milliárd forintos forgalom mellett veszteséggel zárta, pénzügyileg stabil. A HVG évtizedek óta – csökkenő eladásokkal ugyan, de 50 százalékos piaci részesedéssel vezeti a saját szegmensében a piacot. A hvg.hu látogatottsága ugyanakkor évek óta nő, ma már eléri a heti 500-600 ezret. 

Szauer Péter elmondta a ma délutáni értekezleten, hogy most zajlik a leköszönő Vass Péter főszerkesztő utódjának a kiválasztása, akinek a személyéről szeptemberben fognak dönteni. Addig Jakus Ibolya megbízott főszerkesztőként irányítja a lap, és Neizer Anita a hvg.hu munkáját. A HVG helyzetéről itt írtunk korábban