Bepanaszolták a médiahatóságnál Balázsékat

2014.09.03. 20:25

Panaszbeadványt írt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz a Nőkért Egyesület a Class FM Morning Show című műsorának hétfői adása miatt. Ebben Sebestyén Balázs, Vadon János és Rákóczi Ferenc sajátos stílusban beszélgettek arról, hogy az ELTE fonyódligeti gólyatáborában hétvégén megerőszakoltak egy lányt.  (Az adás itt meghallgatható.)

A Nőkért Egyesület szerint a műsor a nemi erőszakot "a bűncselekményt relativizálva, bagatellizálva humorizáló kontextusba helyezte". Mindenki arra biztatnak, hogy hozzájuk hasonlóan küldjenek állampolgári beadványt a médiahatóságnak. A saját levelüket közzé is tették mintának.

Ebben többek közt azt írják, hogy a szexuális erőszak súlyos bűncselekmény, amelynek elbagatellizálása a közerkölcsbe ütközik, az elhangzottak pedig a nemi erőszak áldozatának emberi méltóságát is sértik, csakúgy, mint a magyar nők mint csoport, illetve nemtől és kortól függetlenül a szexuális erőszak áldozatainak emberi méltóságát. A beadvány szerint a műsor a kiskorúak fejlődésére is káros lehetett.

Azt kérik a hatóságtól, fontolja meg eljárás indítását.