Hiába volt alsógatyás műsorvezető, kevesebben nézték az Oscart idén

2015.02.24. 10:51

Alaposan visszaesett az Oscar-műsor tévéközvetítésének nézettsége Észak-Amerikában: egy felmérés szerint 16 százalékkal kevesebben látták a vasárnapi hollywoodi díjkiosztó gálát, mint tavaly.

A Nielsen hétfőn közzétett adatai szerint 36,6 millióan nézték az amerikai filmakadémia idei díjátadóját, ez a legalacsonyabb nézettség 2009 óta, amikor 36,3 milliót ültetett a tévé elé a sok híres ember, írja az MTI.

A tavalyi Oscar műsorvezetője Ellen DeGeneres volt, akkor kiugróan sok, 43,7 millió néző kapcsolt az adásra, bár van egy olyan elmélet is, hogy nem a műsorvezető hozza a nézőket, hanem az ismert, népszerű filmek szerepeltetése. Idén az Amerikai mesterlövész kivételével nem igazán voltak olyan filmek versenyben, amik kasszát robbantottak volna előtte, a Grand Budapest Hotel ugyan Wes Anderson karrierjének legsikeresebb filmje lett, de ahogy Neil Patrick Harris is mondta, Clint Eastwood mesterlövészes filmje többet kaszált, mint az összes jelölt együttvéve.

A közösségi oldalakon Lady Gaga fellépése okozta a legnagyobb izgalmat: 21 millió felhasználó 58 millió bejegyzést fűzött a Facebookon a díva szerepléséhez, ahogy az idén ötven éves A muzsika hangja című film ismert számait énekelte el mindenféle ironikus gesztus nélkül.

A Nielsen szerint Gaga és Andrews együttes megjelenésének percében a Twitteren 60 ezer bejegyzés született. Amerikában 13 millió felhasználó 5,9 millió Twitter-üzenetet küldött el az Oscar-gálával kapcsolatban vasárnap este.

A Lego kaland betétdala az Oscar-gálán

Két népszerű pillanat volt a díjátadóban, az egyik, amikor Neil Patrick Harris egy szál gatyában kiállt a színpadra, miután egyszerre viccet csinált a Birdmanből és a Whiplashből, a másik pedig A Lego kaland betétdalának elég király előadása volt, amiben feltűnt Tegan & Sara, a Lonely Island, Mark Mothersbaugh, Will Arnett Batmanként, Questlove dobolt, és a közönségben ülő híres emberek pedig Lego-szobrokat kaptak közben.

Az Instagramon Ansel Elgortnak édesanyjával készült képe lett a legnépszerűbb 733 ezer lájkolással. A Csillagainkban a hiba  fiatal színésze ugyanis őt választotta kísérőjének az Oscar-gálára.

MY MOM IS MY DATE! So excited for the OSCARS!

A photo posted by anselelgort (@anselelgort) on