Botrány az Eurovízión: visszalépett a német győztes

2015.03.06. 15:28

Botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál németországi válogatójának döntője, miután az ARD csatornán csütörtök este élőben közvetített műsör győztese, Andreas Kümmert bejelentette:

Nem igazán vagyok abban az állapotban, hogy elfogadhassam az eredményt.

Németországot így a közönségszavazás második helyezettje, Ann Sophie képviseli Bécsben a május 19-23. között megrendezésre kerülő dzsemborin, írja az MTI.

A döntő közönsége pfujolással, fütyüléssel fejezte ki nemtetszését, és Ann Sophie sem tűnt valami boldognak:

majdnem sírva fakadt, miközben tanácstalanul állt a színpadon.
BOTRÁNY!!! Andreas Kümmert nem indul az Eurovízón

Jó, jó, de ki ez az Andreas Kümmert?

Egy 28 éves blues- és rockénekes, aki 2013-ban megnyerte a Voice of Germany dalversenyt, és már két lemeze jelent meg. A Bye Alexet megszégyenítően visszahúzódó művész állítólag azért léphetett vissza, mert úgy érezte, nem viselné jól az Eurovíziós Dalfesztivállal járó felhajtást. Erre utalt lemezkiadójának képviselője is egy pénteki nyilatkozatban, amelyben kiemelte:

Kümmertnek túl erős a reflektorfény.

És ki az az Ann Sophie?

Egy 24 éves énekesnő, aki Londonban született, Hamburgban nőtt fel, és New Yorkban akart színész lenni. Első lemeze 2012-ben jelent meg. A csütörtöki fiaskó után a Black Smoke című számával képviseli Németországot. A döntő utáni sajtótájékoztatón ezt mondta:

Örülök, hogy Kümmert végül a szívére hallgatott. Elképzelhetetlenül nehéz lehet, amikor egy művész szenvedélyesen dolgozik a sikerért, de nem bírja elviselni a szórakoztatóiparral járó felhajtást.

És mi van velünk, magyarokkal?

Magyarországot  Csemer Boglárka, alias Boggie képviseli az Eurovíziós Dalfesztiválon, hiszen megnyerte a hazai selejtezőnek számító köztévés válogatót, A Dalt.