Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Na, ki tehet arról, hogy káosz volt a Nemzeti Hírtévé hétfői adása?

2015.03.16. 20:51 Módosítva: 2015-03-16 20:55:27

Miért fulladt káoszba a köztévé első hétköznapi műsora, annyira, hogy a műsorok teljesen spontánul követték egymást? És miként lehetett, hogy az idő jó részében semmilyen saját készítésű műsort nem adtak, és inkább a parlamenti közvetítés ment? Az a parlamenti közvetítés, amely előre bejelentetten soha nem lesz már a tévén.

Az ember elsőre azt gondolná, hogy a március 15-i bénázás folytatódott, és jobb ötlet híján kapcsolták be fél napra a Parlamentet. Pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnénk.

Az egész káosz az ellenzék miatt volt!

A köztévé ugyanis szerette volna, hogy nekik is legyen megszólalási lehetőségük.

Az M1 szerkesztői a mai napirendre való tekintettel (pl. Interpellációk és azonnali kérdések), az ellenzék megjelenésének biztosítására döntöttek az élő kapcsolásról. Ahogy azt korábban is jeleztük, amennyiben hírértékű események zajlanak bárhol, amelyek az ország vagy annak egy jelentős részére befolyással bírnak, azokról az M1 mindenkor beszámol.

Ezt válaszolta kérdésünkre a kommunikációs osztály. Nem érti? Nem Önben van a hiba. 

Az egésznek nincs sok értelme, ma ugyanis egyetlen olyan kiemelkedően fontos kérdés sem került elő, ami miatt halaszthatatlanul kapcsolni kellett volna az Országházat. Interpellációk napja volt, ahogy ez kéthetente mindig lesz, ebben sem volt rendkívüli.

Úgyhogy vagy az nem igaz, hogy mostantól nem lesz parlamenti közvetítés, mert legalább kéthetente, az interpellációkat leadják. Vagy a fenti nyilatkozat óriási kamu.

Vajon miért volt a hétfői káosz?

  • 27391
    Mert kiderült, a tévézéshez nem elég a pártutasítás
  • 7241
    Nem is volt káosz, én a spontaneitást szeretem a hírműfajban is
  • 731
    Mert le kellett adni az interpellációkat