Az RTL is szemet vethetett az Origóra

2015.08.06. 08:55

Az RTL Klub és annak luxemburgi anyacége is üzleti fantáziát lát az évek óta veszteséges Origóban – írja a Népszabadság. A kereskedelmi tévé ezzel immár a negyedik nyilvánosságra került vevőjelölt, akik között ott van még:

  • az ideje nagy részét az Egyesült Államokban töltő Holló Gábor, aki a Hírkereső tulajdonosa;
  • a Terror Háza főigazgatójaként ténykedő Schmidt Mária, aki nemrég médiacéget alapított;
  • valamint egy titokzatos belga társaság, a Brit Media, ami a Klubrádió befektetőjeként bukkant fel szintén a közelmúltban, élén pedig az a Megyeri András Jonatán áll, aki korábban a Viasatnál és a TV2-nél is ténykedett.

Korábban az is felmerült, hogy az RTL paktumot kötött volna a kormányerővel a reklámadó mérséklése érdekében, ám ezt a feltételezést Andreas Rudas, az RTL-csoport alelnöke határozottan cáfolta a Népszabadság újságíróinak. Mikor arról kérdezték a csatornát, hogy valóban pályáznak az Origóra, az RTL Klub csak annyit válaszolt:

No comment!

Az Origo tulajdonosa, a Magyar Telekom néhány hónappal korábban határozott úgy, hogy  megválik a veszteséges portáltól, ami az elmúlt öt évben mintegy 4 milliárd forintos deficitet termelt. A Telekom hivatalosan úgy kommunikálja a döntést, hogy a német anyacég minden piacán profiltisztítást hajt végre.

Korábban azt írtuk, hogy a Telekom minden megoldásra nyitott, de azt szeretnék, ha az Origo és a hozzá tartozó teljes médiabirodalom (tehát a Life. hu, a Videa.hu, a Freemail, a LifeNetwork és az OzoneNetwork is) új tulajdonoshoz kerülne.