Kidobnák a metróból Simicska Metropol újságját

2015.11.30. 10:06 Módosítva: 2015.11.30. 10:07

Jövőre ki akarják szorítani a BKV területéről a 330 ezer példányban nyomott, ingyenes Simicska-közeli napilapot, a Metropolt - írja a hétfői Népszabadság.

A Nol.hu több névtelen forrásra hivatkozva felülről jövő politikai nyomást sejt a döntés mögött. Értesüléseik szerint a cél a Metropol pozíciói­nak gyengítése, és Habony Árpád májusban elindított ingyenes újságjának, az 500 ezer példányban kinyomott, postaládákba dobált Lokál erősítése.

A BKV Népszabadságnak küldött tájékoztatása szerint a Metropol jelenleg havi 8,7 millió forintot fizet azért, hogy a metrómegállókban rikkancsok nyomják a fővárosiak kezébe a napilapot. Az összeg kevesebb is lehet, ha a cég hirdet a napilapban. Fonyó Károly Metropolja azonban nincs teljesen kiszolgáltatva a BKV-nak: a kiadónak több mint 700 vidéki terjesztési pontja is van.

  • A lap kiadója, az MTG Metro Gratis Kft. annak a Megapolis Mediának a tulajdonában van, ami október 15-én Andy Vajna kormánybiztossal egy időben igényt formált a TV2-re is.
  • A Megapolis a Simicska Lajos jobbkezének számító Fonyó Károly vagyonkezelő cége, Metropol kiadási jogát 2011-ben szerezte meg Fonyó a svéd hátterű Metro International S.A.-tól.

A Népszabadság megkereste Hivatal Pétert, a Metropol kiadójának vezérigazgatóját, de a folyamatban lévő tárgyalásokra hivatkozva nem akart nyilatkozni. A BKV annyit árult el: a ja­nuár 1. utáni terjesztésről a közeljövőben születik döntés.