Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Vettel, Adele és Djokovics mellé soroltak két magyart is

2016.01.19. 12:55

Az amerikai Forbes magazin minden évben listát tesz közzé a legsikeresebb 30 évnél fiatalabb tehetségekről,  de az európai sikerlistát idén először állították össze. Tíz kategóriában keresték azokat a fiatalokat, akikre ma érdemes odafigyelni Európában. A listán van Adele, Oscar-díjas és tízszeres Grammy-díjas énekesnő, Novak Djokovics világelső teniszező, Sebastian Vettel négyszeres világbajnok Forma 1-es pilóta és az Angliában élő Nobel-békedíjas emberi jogi aktivista, Malala Juszufzai is. 

A listára két magyar került fel: Lám István, a Tresorit nevű magyar startup vezérigazgatója (technológia kategória), és S. Takács András, az On The Spot című dokumentumfilm sorozat rendező-producere (Média kategória). Itt olyan világlapok munkatársai mellett szerepel, mint az Economist, a Die Zeit vagy a Guardian, a kategória zsűrijében pedig ott ült Hala Gorani, a CNN sztárműsorvezetője és Heribert Prantl, a legnagyobb német politikai napilap, a Süddeutsche Zeitung vezető szerkesztője is.

S. Takács András feleségével, Cseke Eszterrel együtt hét éve járja a világot stáb nélkül, két kézi kamerával, és forgatják díjnyertes dokumentumfilm-sorozatukat. Forgattak frontvonalakon, törzsekkel, diktátorok gyermekeivel, legutóbbi sorozatuk, a 9 hónap alatt a Föld körül pedig a születés témakörét járja körül, ennek legújabb, Gázában és a Fülöp-szigeteken forgatott filmjét hétfő este vetíti a Duna TV. A házaspárt munkájukért Monte-Carlóban Arany Nimfával, Chicagóban Arany- és Ezüst Plakettel, Magyarországon pedig Prima Primissima és Pulitzer-emlékdíjjal jutalmazták.

A két magyar jelölt a magyar 30/30-as Forbes-listán is szerepelt, és a magyar szerkesztőség ajánlása után került fel az európai listára.

A jövőre 100 éves üzleti magazin az amerikai, ázsiai és európai sikerlisták szereplőinek idén tavasszal közös konferenciát szervez, ahova hivatalos a lista két magyar helyezettje is. A tavalyi 30-as sikerlista amerikai összejövetele 1,3 milliárd közösségi médiamegjelenést generált, ezzel a világ 12 legnagyobb visszhangot kiváltó rendezvénye között végzett az ENSZ-közgyűlés és a Világgazdasági Fórum mellett. Az amerikai Forbes nyomtatott kiadása 6 millió olvasót ér el, több mint kétszer annyit, mint a The Economist és a Wall Street Journal együtt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?