A Story főszerkesztője lesz a TV2 hírigazgatója

2016.02.09. 08:51
A TV2 19-re lapot húzott, és a hírigazgatói posztra olyan jelöltet állított, akire senki, még ő maga sem gondolt volna. Szalai Vivienről ugyanis sok minden eszébe jut az embernek, csak ez nem, hogy mértéktartó hírszerkesztés vagy naprakész információk külföldről és itthonról.

Szalai tévés tapasztalatai kimerültek a FEM3 Cafe pár hónapos műsorvezetésében, ezen kívül mondjuk a médiát, pontosabban a celebeket jól ismerheti, hiszen 2003 és 2011 között a Színes Bulvár Lap majd az átnevezést követően Bors újságírója volt, de a lapnál több pozícióban is feltűnt, külpolitikai szerkesztő, sztárrovat-szerkesztő és rovatvezető is volt.

2011-ben a Story magazinhoz került, ami egy olyan húzása volt Ómolnár Miklósnak, amit a mai napig bán, hiszen az eleinte csak rovatvezetőként, majd vezető szerkesztőként tevékenykedő Szalai szépen a helyére lépett, és a mai napig ő a Story főszerkesztője. Azt nem tudni, hogy a TV2-s hírigazgatóság mellett megtartja-e a Storynál betöltött állását, ahogy azt sem, kinek a remek ötlete volt egy olyan posztra helyezi, amihez előtörténetét elnézve nem ért, de hát a TV2 az a tévé, ahol Halkó Gabriella is munkát kapott, ugye.

Szalai több, ún. botránykönvyet is írt, ezek között volt luxusprostis, dubajozásos, börtönös (Stohl), korrupt politikusos (Zuschlag) és bordélyházas is, közös bennük, hogy mindegyiket nagy   médiacirkusz övezte, volt, amelyikről kiderült, hogy nettó hazugságok vannak benne, a Stohl-könyvért beperelték, szóval zajlott az élet az írónő körül. A legviccesebb mégis az a momentuma volt, amikor bejelentette, hogy férjét, Kökény Roland olimpiai bajnok kajakozót ő fogja felkészíteni a riói olimpiára, de erről a tervéről azóta letett.

Cikkünk megjelenése óta felbolydult a médiaipar, és úgy tudjuk, Szalai Vivien már nem a Central Médiacsoport alkalmazottja, mert Varga Zoltán azonnali hatállyal kirúgta. Az ok: Szalai döntéséről nem tőle, hanem az Indexből értesült, és ez nem nagyon tetszett neki. Az egykori főszerkesztő állítólag már a székházba sem léphet be, és a hétvégi Story-gálára sem fogják beengedni. A fentiekkel kapcsolatban megszólalt a Central Médiacsoport, közleményüket változtatás nélkül közöljük:

Távozik Kökény-Szalai Vivien a Story magazin éléről

A Central Médiacsoport is megerősíti, hogy Kökény-Szalai Vivien távozik a Story magazin főszerkesztői pozíciójából és a TV2-nél folytatja pályafutását. Az új vezető kinevezéséig Nichs Andrea, a Best főszerkesztője látja el a megbízott főszerkesztői feladatokat. 

A kiadó köszöni Kökény-Szalai Viviennek eddigi munkáját és sok sikert kíván új feladataihoz!

Nem igaz, hogy Szalay Vivient Varga Zoltán rúgta ki, hogy nem léphet be a Central székházába, ahogyan az sem, hogy a Story gálán nem vehet részt. Ezzel szemben Szalay Vivien ma reggel írásban adta be felmondását, nyitva áll előtte a Central kapuja, és természetesen a Story gálán is szeretettel látják.

A TV2 közleménye

Új igazgató érkezik a TV2-höz

A  TV2 Csoport határozott célkitűzése műsorkínálatának folyamatos  fejlesztése és erősítése. Az új stratégia részeként Kökény-Szalai Vivien  vezetésével márciustól megalakul az Aktuális műsorok igazgatósága,  amelynek feladata a TV2 Csoport csatornáin futó hír és aktuális műsorok  bővítése és megújítása. Azurák Csaba, a TV2 vezető képernyőse új  megbízatást kap; önálló napi háttérműsor vezetője lesz.

A  Mokka, az Aktív és a Tények mellett új napi közéleti háttérműsorral  jelentkezik a TV2, amelynek házigazdája Azurák Csaba lesz. A szakember a  jövőben a Tények műsorvezetése mellett új megbízatására koncentrál,  ezért főszerkesztői feladatait átadja. Azurák Csaba 2001 óta tagja a TV2  csapatának, dolgozott a Napló, a Mokka és a Tények műsorában.  Irányítása alatt az elmúlt egy évben az infotainment műsorok a TV2  legsikeresebb produkciói lettek. A Mokka piacvezető, a Tények pedig most  is a csatorna legnézettebb saját gyártású napi műsora. Nevéhez fűződik a  díjnyertes tények.hu  online hírportál elindítása. "Dirk Gerkens, a TV2 Csoport  vezérigazgatója hónapokkal ezelőtt kért fel, hogy dolgozzam ki egy  közéleti háttérműsor koncepcióját. Örömmel fogadtam kérését, hiszen  mindig is úgy éreztem, hogy hiányzik a TV2 képernyőjéről egy ilyen  típusú műsor" – mondta Azurák Csaba.

A csatorna  Kökény-Szalai Vivient nevezi ki az aktuális műsorok igazgatójának, aki  13 éve dolgozik a média területén. 2003-tól 2011-ig a Színes Bulvár Lap  (később Bors) külpolitikai, majd sztárrovatos munkatársa volt. 2011-ben  az akkori Sanomához igazolt, előbb a Story magazin rovatvezetője, később  vezető szerkesztője, felelős szerkesztője, majd 2014. július elsejétől  főszerkesztője lett. Az elmúlt hat évben hat könyvet írt, ezek  mindegyike vezette a sikerlistákat.