Megvált a jogi osztályától a Tv2

2016.02.26. 21:52 Módosítva: 2016.02.27. 00:08

Fekete péntek volt február 26. a Tv2-ben. Az Index információi szerint nemcsak Vujity Tvrtkót rúgták ki a nap folyamán a tévécsatornától, hivatalosan közös megegyezéssel távoznia kellett Dr. Péntek Zoltán vezető jogásznak és Dr. Horváth Antalnak is. Információink szerint a Tv2 jogi osztályának egy harmadik munkatársa is távozott a tévétől. Állítólag már a jövő héten érkezik egy új jogászcsapat az Andy Vajna tulajdonában lévő tévécsatornához.

Az Index megkereste az ügyben a Tv2 kommunikációs menedzserét is, ezt a hivatalos választ kaptuk a tévécsatornától:

Közös megegyezéssel távozik a TV2-től dr. Péntek Zoltán ügyvéd, a cégcsoport vezető jogásza. A szakember 1997-től, a TV2 indulása óta dolgozik a TV2 Csoport jogi képviselőjeként, ahol ügyvédjelöltként kezdett, majd 2005-től látta el az általános vezető jogi képviselői feladatokat. A TV2 vezető jogi képviselője az új tulajdonos és az új menedzsment munkáját segítette mostanáig annak érdekében, hogy az átadás-átvétel zökkenőmentesen megvalósuljon. A TV2 Csoport vezetősége köszönetét fejezi ki az eddigi szoros együttműködésért.

Trvtko 1997 óta Tv2-s volt, mégis kirúgták

Pénteken azonnali hatállyal kellett távoznia a csatornától Vujity Tvrtkónak. A műsorvezetőről napok óta keringett a pletyka, hogy az állásával játszik a TV2-nél: miután nekiment Berki Krisztiánnak, a csatorna írásbeli figyelmeztetésben részesítette. A Tv2 egy közleményt is kiadott a nap folyamán az eset kapcsán: belső ügyként kezelik Tvrtko kirúgását, nem kívánnak részletekbe bocsátkozni a távozással kapcsolatban.

Andy Vajna jött, a régi tévések mentek

Idén januárban Andrew G. Vajna (hivatalosan már Vajna András) filmipari kormánybiztos került ki győztesen abból a hosszú, látványos és bonyolult jogi harcból, amit Fonyó Károllyal, Simicska Lajos üzlettársával vívott a Tv2 tulajdnonának megszerzéséértA friss tévétulajdonos Dirk Gerkenst nevezte ki vezérigazgatónak, aki az RTL Klub és a Fidesz közötti médiaharc áldozataként távozott a konkurens csatornától. Gerkens korábban azt mondta az Indexnek, hogy a TV2 nem lesz kormányközeli adó.

A csatorna menedzsmentjének átalakítása során január 11-én Shadia Nugud távozott a Tv2 Csoport tartalom és kreatív igazgatói pozíciójából. A helyére Ökrös Gergely, a csatorna kreatív igazgatója került, úgy, hogy megtartotta előző pozícióját is, így egy személyben felel majd a TV2 programstruktúrájáért és a cégcsoport saját gyártású műsoraiért. Ökrös mellé Fischer Gábort is kinevezték a kábelcsatornák programigazgatójának (bár Fischert pont Dirk Gerkens rúgta ki az RTL-től korábban).

Azurák Csabát is leváltották hírigazgatói posztjáról, helyére a Story magazin főszerkesztője, Szalai Vivien került. Azurák persze továbbra is képernyőn maradt: Várkonyi Andreával vezeti a Tényeket, és egy önálló napi műsort is kap.