Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A cégbíróság szerint is Vajnáé a TV2

2016.01.07. 09:52

A Cégközlöny szerint hivatalosan is a Magyar Broadcasting Co. birtokolja a TV2-t, írja a Faktor. Andy Vajna már korábban bejelentette, hogy megvette a TV2-t, de közben Simicska Lajosék jelezték, hogy az nem úgy van ám, övék a második legnagyobb magyar kereskedelmi csatorna.

Azóta Vajna már leszögezte, hogy bárki bármit is mond övé az állami hitelből vásárolt tévé, hiába jelezték Simicskáék, hogy egy petákot nem kaptak a film-, kaszinó- és immáron tévémogultól, aki Orbán Viktorral is beszélt természetesen arról, hogy szívesen átvenné az évek óta csak szenvedő TV2-t.

A friss tévétulajdonos Dirk Gerkenst nevezte ki vezérigazgatónak, aki az RTL Klub és a Fidesz közötti médiaharc áldozataként távozott a konkurens csatornától. Gerkens korábban azt mondta az Indexnek, hogy a TV2 nem lesz kormányközeli adó.

Azóta a Simicska Lajoshoz köthető Megapolis Media Zrt. jelezte, hogy nem ért egyet a Cégbírósággal és változásbejegyzési kérelem elbírálásával egyidejűleg lefolytatandó törvényességi felügyeleti eljárás iránti kérelmet is benyújtott. A cég további jogi lépéseket tervez.