A cégbíróság szerint is Vajnáé a TV2

2016.01.07. 09:52

A Cégközlöny szerint hivatalosan is a Magyar Broadcasting Co. birtokolja a TV2-t, írja a Faktor. Andy Vajna már korábban bejelentette, hogy megvette a TV2-t, de közben Simicska Lajosék jelezték, hogy az nem úgy van ám, övék a második legnagyobb magyar kereskedelmi csatorna.

Azóta Vajna már leszögezte, hogy bárki bármit is mond övé az állami hitelből vásárolt tévé, hiába jelezték Simicskáék, hogy egy petákot nem kaptak a film-, kaszinó- és immáron tévémogultól, aki Orbán Viktorral is beszélt természetesen arról, hogy szívesen átvenné az évek óta csak szenvedő TV2-t.

A friss tévétulajdonos Dirk Gerkenst nevezte ki vezérigazgatónak, aki az RTL Klub és a Fidesz közötti médiaharc áldozataként távozott a konkurens csatornától. Gerkens korábban azt mondta az Indexnek, hogy a TV2 nem lesz kormányközeli adó.

Azóta a Simicska Lajoshoz köthető Megapolis Media Zrt. jelezte, hogy nem ért egyet a Cégbírósággal és változásbejegyzési kérelem elbírálásával egyidejűleg lefolytatandó törvényességi felügyeleti eljárás iránti kérelmet is benyújtott. A cég további jogi lépéseket tervez.  • Hírek
  • Hírek