A bíróságon folytatják a harcot a TV2-ért Simicskáék

2015.12.22. 16:13

Tovább folyik a TV2 tulajdonjogáért folytatott harc, múlt héten azt írtuk, hogy Simicska Lajos kerülhetett egy lépéssel közelebb a tévéhez, és most a Megapolis Media Zrt. a bíróságon folytatja a harcot.

Megtámadta ugyanis Andrew G. Vajna TV2 felvásárlása ügyében született GVH-engedélyét. Simicska Lajos üzlettársa, Fonyó Károly. A Megapolis Media Zrt. a bírósághoz fordult bepanaszolva a Gazdasági Versenyhivatalt, hogy „túl gyorsan” adott zöld utat a Vajna érdekeltségébe tartozó Magyar Broadcasting Co. Kft.-nek a TV2 megvételére.

A Megapolis Media Zrt. közleménye szerint „A Gazdasági Versenyhivatal szokatlanul rövid idő alatt lefolytatott engedélyezési eljárása során többek között nem tárta fel Andy Vajna valós üzleti érdekeltségeit, egyben több olyan súlyos eljárási hibát is vétett, mely alapján a bíróság döntése alapján várhatóan a Versenyhivatalnak új eljárást kell lefolytatnia. Emiatt komoly kockázatot vállalnak és akár jogszabályt is sérthetnek azok a bankok, akik egy nyilvánvalóan érvénytelen tranzakciót finanszíroznak.

A TV2 megvétele körüli bonyodalomról részletesen ebben a cikkünkben olvashat.