Állatkínzással vádolják a Csodálatos Kutyadokit

2016.03.11. 23:19 Módosítva: 2016.03.11. 23:21

Vizsgálat indult állatkínzás gyanújával az amerikai televíziózás Csodálatos Kutyadokija, César Millán ellen - írja az MTI. A mexikói születésű tévés a jelenleg futó sorozatának legújabb epizódjában egy malacot használt fel egy agresszív kutya betanítására, és a Simon nevű francia bulldog terrier úgy megharapta a disznó fülét, hogy az vérzett. A Nat Geo Wild tévécsatorna a közleményében védelmébe vette César Millánt.

Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu

Péntek reggelig több mint kilencezren írtak alá egy internetes petíciót Change.org-on, amely azt követeli, hogy vegyék le a műsorról a César 911 című sorozatát. Az aláírók szerint Millan módszerei embertelenek, a február 26-i tévéműsorban csaliként használt sertéseket szórakoztatási célból, és ezt nem először tette, márpedig a törvény tiltja, hogy állatokat csaléteknek használjanak.

Az állatvédők panaszai nyomán a Los Angeles megyei állatvédelmi hatóság emberei csütörtökön jártak a médiasztár Santa Clarita-i Kutyapszichológiai Központjában, hogy megkezdjék a vizsgálatot az ügyben.

A Nat Geo Wild tévécsatorna szerint a nézők felháborodását az okozhatta, hogy egy, a neten megosztott adásrészletben csak a vérző sertést látták, azt nem, hogy rögtön utána ellátták a sebét, az állat hamar meggyógyult és nem látszott rajta, hogy hosszabb ideig szenvedett volna a történtek miatt. Ráadásul a csatorna szerint Millán és állatcsapata segítségével Simonnak sikerült legyűrnie más állatok iránti agresszivitását.

A kutyák viselkedését 25 éve vizsgáló Millán mára az egyik legismertebb kutyaviselkedési és -rehabilitációs szakértővé vált, számos könyve jelent meg. Világkörüli turnéja keretében 2015. december 19-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellépett egy élő show keretében, az Index a show interjúzott is vele. Millán karrierjét A csodálatos kutyadoki című, 9 évadon keresztül futó televíziós sorozat alapozta meg, amelyben agresszív, félénk vagy lusta kutyák rehabilitálása mellett azokat a családokat is oktatta, amelyek helytelen viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez.