Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Állatkínzással vádolják a Csodálatos Kutyadokit

2016.03.11. 23:19 Módosítva: 2016-03-11 23:21:18

Vizsgálat indult állatkínzás gyanújával az amerikai televíziózás Csodálatos Kutyadokija, César Millán ellen - írja az MTI. A mexikói születésű tévés a jelenleg futó sorozatának legújabb epizódjában egy malacot használt fel egy agresszív kutya betanítására, és a Simon nevű francia bulldog terrier úgy megharapta a disznó fülét, hogy az vérzett. A Nat Geo Wild tévécsatorna a közleményében védelmébe vette César Millánt.

Fotó: Barakonyi Szabolcs / Index.hu

Péntek reggelig több mint kilencezren írtak alá egy internetes petíciót Change.org-on, amely azt követeli, hogy vegyék le a műsorról a César 911 című sorozatát. Az aláírók szerint Millan módszerei embertelenek, a február 26-i tévéműsorban csaliként használt sertéseket szórakoztatási célból, és ezt nem először tette, márpedig a törvény tiltja, hogy állatokat csaléteknek használjanak.

Az állatvédők panaszai nyomán a Los Angeles megyei állatvédelmi hatóság emberei csütörtökön jártak a médiasztár Santa Clarita-i Kutyapszichológiai Központjában, hogy megkezdjék a vizsgálatot az ügyben.

A Nat Geo Wild tévécsatorna szerint a nézők felháborodását az okozhatta, hogy egy, a neten megosztott adásrészletben csak a vérző sertést látták, azt nem, hogy rögtön utána ellátták a sebét, az állat hamar meggyógyult és nem látszott rajta, hogy hosszabb ideig szenvedett volna a történtek miatt. Ráadásul a csatorna szerint Millán és állatcsapata segítségével Simonnak sikerült legyűrnie más állatok iránti agresszivitását.

A kutyák viselkedését 25 éve vizsgáló Millán mára az egyik legismertebb kutyaviselkedési és -rehabilitációs szakértővé vált, számos könyve jelent meg. Világkörüli turnéja keretében 2015. december 19-én a Papp László Budapest Sportarénában is fellépett egy élő show keretében, az Index a show interjúzott is vele. Millán karrierjét A csodálatos kutyadoki című, 9 évadon keresztül futó televíziós sorozat alapozta meg, amelyben agresszív, félénk vagy lusta kutyák rehabilitálása mellett azokat a családokat is oktatta, amelyek helytelen viselkedésükkel maguk is hozzájárultak kutyáik nevelhetetlenségéhez.