Szilvia
5 °C
16 °C

Hulk Hogan pert nyert a Gawker ellen, 115 millió dollárt kap

2016.03.19. 01:10 Módosítva: 2016-03-19 21:53:50

Terry Bollea, ismertebb nevén Hulk Hogan megnyerte a Gawker elleni perét, amit azért indított, mert Nick Denton szabadszájú portálja 2012-ben lehozta Hulk Hogan és egy haverja feleségének közös szexvideóját - írja az ABC News. A bíróság arra kötelezte a Gawkert, hogy fizessen 115 millió dollárt az egykori trikószaggató pankrátornak, mivel a videó nyilvánosságra hozatalával megsértették a magánszféráját.

Azt azonban nem vizsgálta a bíróság, hogy a szexvideót ki szivárogtatta ki eredetileg a sajtónak. A Gawker ügyvédje azzal védekezett, hogy a videó valójában nem is szexvideó, mivel aktust csak 9 másodpercig tartalmaz. Hozzátette: a szexvideó legelőször a TMZ-n és a The Dirtyn volt látható, Hogan pedig még Howard Stern show-jában is kérkedett vele, így nem tekinthető a magánszférája részének, sokkal inkább önreklámnak.

Nem ez volt azonban az egyetlen olyan dolog, ami tavaly komoly fejfájást okozott Hulk Hogannek. Azt mi is megírtuk tavaly nyáron, hogy a World Wresting Entertainment minden kapcsolatot megszakít a pankrátorlegenda Hulk Hogannel, miután kiderült, hogy rasszista megjegyzéseket tett egy magánbeszélgetés során.  A pankrátorszövetség ezután visszavonta a webshopjából a Hulk Hogan arcával reklámozott termékeket is. A pankrátor ügyvédei szerint azonban a rasszista beszélgetés kiszivárogtatásával a Gawker csak el akarta terelni a figyelmet a mélyrepüléséről vagyis az elhíresült publikált, majd visszavont cikkről, amiben egy vezető pénzügyi igazgató nemi életét teregették ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?