Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Újabb 25 millió dollárt ítéltek meg Hulk Hogannek

2016.03.21. 23:33

Vélhetően példát akar statuálni a floridai bíróság, ugyanis Holk Hogan szexvideója miatti perben újabb 25 millió dollár kártérítést ítélt meg az egykori pankrátornak - írja az AP. Az újabb megfizetendő összeg a Gawker tulajdonosa és a cég között oszlik meg, amiből 10 millió a tulajdonost terhel közvetlenül, és 15 millió dollár pedig mint büntetőkártérítést ítéltek meg, amit a cégnek kell fizetni. 

A Gawker természetesen fellebbezett az ítélet ellen, ami már így is elért egy olyan határt, ami közvetlenül veszélyezteti a médiabirodalom életben maradását. Hulk Hogan ügyvédje, Kenneth Turkel szerint a pénteki ítélettel anyagilag és erkölcsileg akarta a bíróság megkárosítani a Gawkert, hétfőn a gátlástalanságot büntették és egyben ezzel akarták a többi hasonló lap kedvét elvenni az ilyen jellegű anyagok publikálásától. 

Az érintettek reagáltak már reagáltak is a döntésre. A Gawker vezetője szerint a bíróság figyelmen kívül hagyott olyan tényeket, amelyek befolyásolhatják az ügy végkimenetelét és bízik abban, hogy végül ők fognak nyerni. Hulk Hogan, aki a helyszínen nem nyilatkozott, a Twitterén azt írta, hogy ő megmondta előre, hogy egy újabb óriást fog lecsapni. 

Hogan ügye 2012-re nyúlik vissza, amikor Nick Denton lapja lehozott egy videót, amiben a pankrátor és az egyik legjobb barátjának felesége szerepel nehezen félreérthető időtöltés közepette. Az aktus maga azonban körülbelül kilenc másodpercet tesz ki a videóból és Hogan maga is kérkedett vele, így a lap a kezdetek óta támadja Hogan eredeti panaszát, miszerint megsértették a magánszféráját. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?